Μακρο-οικονομία

Κατά 2,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ στην Ελλάδα το γ΄ τρίμηνο του 2024

Κατά 2,4% αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα το γ΄ τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα (6.12.2024), η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα, το ΑΕΠ σε όρους όγκου, για το γ’ τρίμηνο 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 0,3%, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2024, ενώ σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 2,4%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου, κατά το γ’ τρίμηνο 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 2,5% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2023.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κ. Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά
«Ψηφίσαμε και ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε 11 σχετικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η διασύνδεση πάνω από 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS και το myDATA», τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης