Μακρο-οικονομία

Με 3,1% έτρεξε ο πληθωρισμός το Μάρτιο – Oριακά υψηλότερος σε σχέση με το Φεβρουάριο

Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8), κάτι που δείχνει ότι συνεχίζεται η ακρίβεια

Ελαφρώς αυξητική πορεία κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο όταν είχε διαμορφωθεί στο 3%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις οποίες δημοσίευσε σήμερα (1.4.2025), η Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός έτρεξε με ρυθμό 3,4% το Μάρτιο του 2025 έναντι 3,1% το Μάρτιο του 2024, αναφέρει η Eurostat. Ωστόσο βλέποντας τα στοιχεία μεταξύ Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2025, φαίνεται μία αύξηση της τάξεως του 0,1%.

Στην Ευρωζώνη ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,2% από 2,3%, συνεχίζοντας την πτωτική τάση ενόψει της επιβολής των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές από ΕΕ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8), κάτι που δείχνει ότι συνεχίζεται η ακρίβεια στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χαμηλότερα βλέπει την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος το ΚΕΠΕ: Στο 2,2% έναντι 2,3% που προβλέπει την Κομισιόν
Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στα διαθέσιμα δεδομένα μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2025 και, επομένως, αντανακλά τη δυναμική της οικονομίας πριν την πρόσφατη κλιμάκωση της γεωπολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή
Euro banknotes with stock market chart graph for currency exchange and global trade forex concept