Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Κρύα Βρύση Καρδίτσας - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Μακρο-οικονομία

Μείωση 1,8% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Αύγουστο

Κατά -1,8% μειώθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Αύγουστο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία του στατιστικού δελτίου του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 4.250 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2024 έναντι 4.328 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023, με βάση το δελτίο του ΣΕΤΕ.

Παράλληλα, το α’ εννεάμηνο του 2024, δηλαδή την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν 22,6 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα του α’ εννεάμηνου του 2023, που έφθαναν τις 20,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 7,9% (+1,6 εκατ. αφίξεις).

Αύξηση κατέγραψαν, επίσης, οι επιμέρους γεωγραφικές ενότητες την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2024 με εξαίρεση τις Κυκλάδες.

Στην Κρήτη, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,5% (+292 χιλ.), στα Δωδεκάνησα ανήλθαν σε 4 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 9,7% (+354 χιλ.) και στα Ιόνια Νησιά καταγράφηκε αύξηση κατά 4,9% (+164 χιλ.), με συνολικά 3,5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Στην Πελοπόννησο οι αφίξεις ανήλθαν σε 208 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 11,8% (+22 χιλ.) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Αντίθετα, στις Κυκλάδες σημειώθηκαν 1,2 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,8% (-9 χιλ.).

Επιπρόσθετα, το α’ εννεάμηνο του 2024 καταγράφηκαν 10,3 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις έναντι 9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,5% (+1,3 εκατ. αφίξεις).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέα διπλή πληθωριστική θηλιά στην οικονομία: Μετά τα ενοίκια, την ανηφόρα παίρνουν ξανά και τα τρόφιμα στα super markets
Μεταξύ Ιουλίου 2024 – Ιουλίου 2025, η τιμή των φρούτων αυξήθηκε εντυπωσιακά, συγκεκριμένα κατά 19,3%, η τιμή του καφέ αυξήθηκε κατά το αστρονομικό ποσοστό του 16,8%, ενώ των νωπών ψαριών αυξήθηκαν κατά 7% και των κρεάτων (γενικά) κατά 6,2%
Προϊόντα Supermarket 2
Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο Κοζάνης – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Η παραγόμενη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά θα διατεθεί αποκλειστικά για τη λειτουργία υποδομών που δεν χρησιμοποιούνται για οικονομικές δραστηριότητες
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης 3