Μακρο-οικονομία

Θεοδωρικάκος: Άμεση αξιολόγηση 361 επενδύσεων προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ στη μεταποίηση και τις παραμεθόριες περιοχές

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται μαζί με την κοινωνία, με διάλογο και χωρίς αιφνιδιασμούς

Σε ένα τρίμηνο θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των 361 επενδυτικών σχεδίων προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης θεοδωρικάκος μιλώντας σήμερα (3.11.2025) στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης θεοδωρικάκος ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από την αγορά στα πρώτα δύο αναπτυξιακά καθεστώτα της μεταποίησης και των παραμεθόριων περιοχών πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι η επιλογή να ρίξουμε βάρος στη βιομηχανία ήταν σωστή.

Ο υπουργός επισήμανε στη συνέχεια ότι:

  • Το μωσαϊκό των προτάσεων δείχνει την εμπιστοσύνη στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, καθώς είναι σε όλους τους παραμεθόριους νομούς και στις μεγάλες βιομηχανικές περιοχές της Ελλάδας.
  • Η προτεραιότητα είναι σωστή, γιατί η βιομηχανία αυξάνει την παραγωγικότητα και δίνει καλύτερους μισθούς. Οι νέοι μας πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την παραγωγική διαδικασία, καθώς υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που αναζητούν εργαζόμενους με πολύ καλές απολαβές και δεν βρίσκουν.
  • Αποδεικνύεται έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιφέρεια και τους νομούς με χαμηλότερο εισόδημα από τον εθνικό μέσο όρο.

 

Ερωτηθείς για το θέμα των ΕΛΤΑ, ο υπουργός απάντησε πως «κάθε μεταρρύθμιση και κάθε αλλαγή που γίνεται, θα πρέπει να έχει συζητηθεί με την κοινωνία και να έχουν δοθεί όλα τα δεδομένα στους πολίτες, ώστε να είναι σαφές ότι είναι θετικό για όλους. Η αποτελεσματικότητα είναι μεγαλύτερη και πιο ισχυρή όταν προχωρά με πλειοψηφικό τρόπο. Οι αλλαγές πρέπει να γίνονται μαζί με την κοινωνία, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ότι κάνουμε κάτι θετικό. Αυτή ήταν η πολιτική μας πάντα ως ΝΔ.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή και τις λαϊκές αγορές, όπου υπήρξε συζήτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα με όλους τους φορείς προκειμένου αυτές οι αλλαγές να έχουν μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πάγωμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων για τους πυρόπληκτους του 2025 – Ποιοι εντάσσονται στα μέτρα προστασίας
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η αναστολή πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, αποβολές και προσωπικές κρατήσεις
Πυρκαγιά στην Εύβοια