Μακρο-οικονομία

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Μείωση 9,16% στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις υποδομές

Κατά 9,16% μειώθηκε η ετήσια ενεργειακή – ηλεκτρική κατανάλωση των υποδομών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την περίοδο 2022 – 2023, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με στοχευμένες και διαρκείς δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης ξεπέρασε, κατά τρεις φορές, τον στόχο του μείον 3% που είχε τεθεί με την Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Επικρατείας για όλα τα υπουργεία και τους δημόσιους Φορείς φτάνοντας το μείον 9,16%.

Εκτός της περιβαλλοντικής διάστασης του θέματος, η εξοικονόμηση έχει και οικονομική διάσταση, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τα έξοδα τιμολογίων ρεύματος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνολικά.

Στην προσπάθεια ενεργειακής εξοικονόμησης συμβάλλει, καθημερινά, όλο το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών (ΔΙ.ΛΙ.Κ.ΥΠ), μέσω της διαρκούς βελτίωσης των υποδομών και των συνθηκών εργασίας του υπουργείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Η Giga επένδυση της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία κρίσιμη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η κινητήρια δύναμη της νέας εποχής, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τα επόμενα χρόνια
Θεοδωρικάκος: Η Giga επένδυση της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία κρίσιμη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
«Μητρώα» παντού: Σε διπλό κλοιό δικαιούχοι δημοσίων παροχών και οφειλέτες σε εφορία, ταμεία, τράπεζες και τέως ΔΕΚΟ – Τα παράθυρα για «κόφτες»
Ως προς τις οφειλές σε ιδιώτες (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ), αυτές θα μπουν στα Μητρώο, καταρχάς από το 2027, αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr
Close up photo of a woman doing taxes with laptop and tax forms in a house