Οικονομία

Handelsblatt: Ευνοϊκή η διάθεση των αγορών έναντι της Ελλάδας

Η Ελλάδα επιχειρεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς έξωθεν στήριξη, γράφει η γερμανική Handelsblatt.

H Handelsblatt προσθέτει ότι αφότου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους μπόρεσε να συγκεντρώσει 3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017, από ομόλογα πενταετούς διάρκειας, πάμε στο επόμενο στάδιο προς την αγορά.

Αυτήν την εβδομάδα η Ελλάδα αναμένεται να εκδώσει επταετές ομόλογο. Μέχρι το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα τέλη Αυγούστου, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις τίτλων, ένας τριετής και ένας δεκαετής.

Η διάθεση στην αγορά είναι ευνοϊκή. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου γύρου δοκιμών, η Αθήνα βρίσκεται στην τελική ώθηση του μαραθωνίου μεταρρύθμισης. Οι επενδυτές ανακτούν την εμπιστοσύνη και έχουν πρόσβαση στα ελληνικά χρεόγραφα.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ήταν 3,65% την περασμένη Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δώδεκα ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις στις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας και στον τερματικό σταθμό LNG της Κίνας
Οι δυτικές χώρες ασκούν πιέσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο του στην Ουκρανία
LNG