Οικονομία

Ισχυρή τεχνική ανοδική αντίδραση του Χρηματιστηρίου

Ισχυρή τεχνική ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την πίεση που δέχθηκαν στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 8,92%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 779,56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,35%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 784,33 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,98%. Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 5,64%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 6,78%.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 69,36 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,93%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+8,50%), της Aegean Airlines (+7,81%), της Alpha Bank (+4,48%), του ΟΠΑΠ (+3,95%), της Viohalco(+3,89%), της Τιτάν (+3,76%), της ΔΕΗ (+3,57%), του ΟΛΠ (+3,50%) και της Ελλάκτωρ (+3,30%).

Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,37%) και του ΟΤΕ (-0,59%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+7,37%), της Υγείας (+4,97%), των Ταξιδιών (+4,33%), των Μέσων Ενημέρωσης (+4,00%) και των Κατασκευών (+3,29%).

Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών (-0,97%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,59%).

Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, 31 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +12,50%, Εβροφάρμα +10,00%, Μπήτρος+9,73%, Λεβεντέρης(π) +8,80% και Jumbo +8,50%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΝΕΛ -20,00%, Βιοκαρπέτ-16,59%, Προοδευτική -14,46%, Dionic -14,08% και ΚΡΕΚΑ -11,67%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΚΤ: Yπέρ αυστηρών ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών κανόνων τάσσεται ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης
Η Ευρώπη θα πρέπει να ελέγξει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των κανονισμών της και να καταργήσει σταδιακά ορισμένους από τους παλαιότερους δήλωσε ο Μάρτιν Κότσερ
European Central Bank policymaker Martin Kocher holds his first press conference as head of the Austrian National Bank (OeNB), in Vienna, Austria, September 12, 2025
Eurelectric: Η ενίσχυση της ζήτησης και της ευελιξίας στην ηλεκτρική ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για να αξιοποιηθούν τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης
Το Power Barometer 2025 της Eurelectric καταδεικνύει μείωση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καθαρής ενέργειας και ΑΠΕ
Πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας
Η Τράπεζα της Αγγλίας και ο ΟΟΣΑ προειδοποιούν σοβαρά για τον ασταθή πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολύ πιο άκαμπτος από ό,τι είχε προβλέψει στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο και υψηλότερος από οποιοδήποτε άλλο έθνος της G-7 τα επόμενα χρόνια
Inflation and the economic crisis. Financial market crash. The Red arrow on the chart is pointing Up. Golden Stack Coins With Red Arrow Showing Upward Direction for the higher inflation concept.