Οικονομία

Κέρδη στο ΧΑ παρά το profit taking

Οι αγορές σε Alpha και Εθνική αντιστάθμισαν τις μεγάλες απώλειες του ΟΠΑΠ.

Με πρωταγωνιστές τη μετοχή της Alpha και της Εθνικής Τράπεζας το ΧΑ κατάφερε να κλείσει με κέρδη, παρά το γεγονός ότι τα ξένα χρηματιστήρια υποχωρούν. Οι πρωτοβουλίες αποκόμισης κερδών εν μέσω της συνεδρίασης είχαν ως αποτέλεσμα η αγορά από κέρδη 1,6% να γυρίσει και σε αρνητικό πρόσημο αλλά οι αγορές που βγήκαν στις παραπάνω μετοχές οδήγησαν το Γενικό Δείκτη να κλείσει με άνοδο 0,41% στις 1.537,87 μονάδες. Σε ρηχά νερά η αξία συναλλαγών που επανήλθε στα γνώριμα απογοητευτικά επίπεδα της τάξης των 85 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τράπεζες θα δώσουν τον τόνο και στις επόμενες συνεδριάσεις αφού αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής έως τις 23 Ιουλίου. Η Alpha έκλεισε με κέρδη 2,22%, η Εθνική με 0,78%, η Κύπρου με 1,41%, η ΔΕΗ με 1,39%, ο Βωβός με 7,25%, η Ελλάκτωρ με 2,81% και η Βιοχάλκο με 2,53%. Στον αντίποδα, ξεχωρίζει το -,3,71% του ΟΠΑΠ που περιόρισε την επίδοση του Γενικού Δείκτη αλλά και το -1,77% της Eurobank. Μεγάλες απώλειες 10,78% για τη Euromedica και 4,73% για την Αττικάτ.

Συνολικά 90 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 69 που υποχώρησαν ενώ 149 παρέμειναν αμετάβλητες.
   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς