Οικονομία

Κομισιόν: Αναβολή στον ΦΠΑ του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω κορονοϊού

Την αναβολή έναρξης ισχύος δύο ενωσιακών φορολογικών μέτρων αποφάσισε η Κομισιόν προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Οι προτάσεις της Κομισιόν

Πρώτον, η  Κομισιόν πρότεινε να αναβληθεί για 6 μήνες η έναρξη ισχύος της δέσμης μέτρων ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι εν λόγω κανόνες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2021 αντί της 1ης Ιανουαρίου 2021, ώστε τα κράτη μέλη και οι επιχειρήσεις να έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για τους νέους κανόνες σχετικά με τον ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δεύτερον, η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την αναβολή ορισμένων προθεσμιών για την υποβολή και την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία. Βάσει των προτεινόμενων αλλαγών, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς των οποίων δικαιούχοι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους μέλους.

Τα κράτη μέλη θα έχουν επίσης στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού.

Η Επιτροπή τονίζει ότι παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ενημερώθηκαν σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις και η Επιτροπή προσβλέπει στην έγκριση αυτών των προτάσεων από τα δύο θεσμικά όργανα το συντομότερο δυνατό ώστε να παρασχεθεί ασφάλεια δικαίου σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στα ύψη οι μετοχές της Chevron μετά τις δηλώσεις Τραμπ για Βενεζουέλα – Άνοδος και για ConocoPhillips και Exxon
Σωρευτικά κέρδη έως 10% για τη Chevron από τις δηλώσεις Τραμπ έως και σήμερα, με ώθηση από τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, η ConocoPhillips κατέγραψε κέρδη έως 8,7% και η Exxon Mobil κέρδισε 3,4%
Το λογότυπο της Chevron
Bloomberg: Ρεκόρ στις αρνητικές τιμές ρεύματος στην Ευρώπη το 2025
Η Γερμανία κατέγραψε 573 ώρες αρνητικών τιμών μέσα στο 2025, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αντίστοιχα η Ισπανία όπου οι αρνητικές τιμές εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2024 οι ώρες με τιμές κάτω από το μηδέν διπλασιάστηκαν
Increase or rising in electricity prices on the world market. Photovoltaic power station with double exposure of digital financial chart graphs and stock market.Green energy in full development.