Οικονομία

Ξεπέρασε το όριο των 17.000 ο Dow Jones

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σήμερα το όριο των 17.000 μονάδων, μετά την ανακοίνωση ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ έπεσε στο 6,1% τον Ιούνιο, στο χαμηλότερο επίπεδό του κατά την τελευταία εξαετία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή του σύντομη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον δείκτη Dow Jones να ξεπερνά το επίπεδο των 17.000 μονάδων και τον S&P 500 να πετυχαίνει νέο υψηλό, ενισχυμένοι από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που υποδεικνύουν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 92,02 μονάδες (+0,54%) και έκλεισε στις 17.068,26 μονάδες, για πρώτη φορά πάνω από το όριο των 17.000 μονάδων.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.985,44 μονάδες, αυξημένος κατά 10,82 μονάδες ή +0,55%, επίσης σε επίπεδο ρεκόρ.

Τέλος, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις4.485,93 μονάδες, κερδίζοντας 28,19 μονάδες ή +0,63%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Wall Street Journal: Οι επιπτώσεις στις ΗΠΑ από μία αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ

WSJ: “Το ΔΝΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες”


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Choose διακρίνεται με Bronze Award στα Effie Awards για την καμπάνια «Πίσω από τα Φώτα» του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας
Η στρατηγική της καμπάνιας βασίστηκε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος επικοινωνίας, αξιοποιώντας συνδυαστικά την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα ψηφιακά και τα έντυπα μέσα
Η Choose διακρίνεται με Bronze Award στα Effie Awards για την καμπάνια «Πίσω από τα Φώτα» του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας