Επιχειρήσεις

Helleniq Energy: Στις 10 Ιουλίου η αποκοπή μερίσματος 0,6 ευρώ ανά μετοχή

Στις 10 Ιουλίου θα γίνει η αποκοπή μερίσματος ποσού 0,6 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή (28.6.2024) ανακοίνωση της Helleniq Energy.

Συγκεκριμένα, η Helleniq Energy Holdings A.E. ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιουνίου 2024, αποφάσισε τη διανομή συνολικού μερίσματος χρήσης ανερχόμενου στο ποσό των 0,90 ευρώ ανά μετοχή.

Δεδομένου ότι έχει ήδη διανεμηθεί προσωρινό μέρισμα συνολικού ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή, το τελικό μέρισμα ανέρχεται σε 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,60 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση αναλογούντος φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις), συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανέρχεται σε 0,57 ευρώ ανά μετοχή.

H Τακτική Γενική Συνέλευση όρισε, ως ημερομηνία αποκοπής του τελικού μερίσματος την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων λήψης αυτού (record date) την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του (μείον τις σύμφωνα με τον νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις/κρατήσεις) την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ για τα σχέδια αναδιοργάνωσης – «Αρμαγεδδών συρρίκνωσης χωρίς μεταρρυθμιστικό στοιχείο»
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα νέα πλάνα δεν αποτελούν καινοτομία, αλλά επανέκδοση του σχεδίου αναδιοργάνωσης που είχε παρουσιαστεί από το Υπερταμείο στα ΕΛΤΑ το 2018
ΓΙΕΝΑΝΤΑ 14
Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών
Από το 2018, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN έχει ήδη δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 240 νέους και νέες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο της αεροπορίας
Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών
Ο όμιλος AVAX υποστηρικτής της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη
Η εορταστική έναρξη της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00 στο MOMus - Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Το logo του Ομίλου ΑΒΑΞ
Η METLEN παρέδωσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα βιοκλιματική πρόσοψη του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος στο Στρατόπεδο «Στρατάρχη Παπάγου»
Πραγματοποιήθηκε χθες (29.10.2025), στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η τελετή παράδοσης του έργου της νέας σύγχρονης...
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας