Επιχειρήσεις

Sunlight Group: Επενδύει στη βιωσιμότητα – Υπερδιπλασιάζει την παραγωγή ανακύκλωσης μολύβδου

Με αφορμή τον 50ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει τα σχέδιά της για υπερδιπλασιασμό της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας ανακύκλωσης που λειτουργεί στην Κομοτηνή, ως το 2025: από 45.000 τόνους μαλακού μολύβδου και κραμάτων μολύβδου σε 100.000 τόνους.

Η επέκταση αυτή φέρνει τη μονάδα ανακύκλωσης της Sunlight στις κορυφαίες του είδους της σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενός και μόνο εργοστασίου, καθώς θα συγκαταλέγεται πλέον στους μεγαλύτερους παραγωγούς δευτερογενούς μολύβδου στην Ευρώπη.

Οι προδιαγραφές

Η Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών της Sunlight Group είναι η πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου-οξέος στην Ευρώπη, με πιστοποίηση του συστήματος οικολογικής διαχείρισης και οικολογικού ελέγχου EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργεί από το 2014 και μπορεί να ανακυκλώσει έως 25.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών το χρόνο. Απασχολεί πάνω από 80 εργαζομένους και εφοδιάζει τη βασική μονάδα παραγωγής της Sunlight στην Ξάνθη με πάνω από το 50% των αναγκών της σε πρώτες ύλες, μειώνοντας σημαντικά τη χρήση φυσικών πόρων και ενισχύοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας.

Η δραστηριότητα της Sunlight σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση και η εφαρμογή του επιχειρηματικού μοντέλου της κυκλικής οικονομίας ευθυγραμμίζονται πλήρως με τους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ να ανακυκλώνεται το 80% των μπαταριών μολύβδου-οξέος ως το 2030. Επίσης, τιμούν το σύνθημα του φετινού 50ου εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, #ΜόνοΜιαΓη (#OnlyOneEarth).

Το επενδυτικό πλάνο

Η Sunlight δεσμεύεται να συμβάλλει περαιτέρω σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, επενδύοντας σημαντικά στο ανακυκλωτήριό της ώστε να αυξήσει την παραγωγική του δυναμικότητα και να διατηρήσει ακόμη περισσότερους φυσικούς πόρους. Η εταιρεία θα επενδύσει συνολικά €9 εκατ. στα επόμενα χρόνια για οικοδόμηση εγκαταστάσεων, προσθήκη εξοπλισμού και προσωπικού. Με την εγκατάσταση αυτοματοποιημένων διαδικασιών, μηχανημάτων και συστημάτων, και αυξάνοντας τους εργαζομένους σε 110 άτομα, έως το 2025 η Sunlight στοχεύει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα σε ράβδους μαλακού μολύβδου και κραμάτων μολύβδου από 45.000 τόνους το χρόνο σε 100.000 τόνους. Οι επενδύσεις εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στρατηγικός στόχος

Σχολιάζοντας το επενδυτικό πλάνο για την επέκταση, ο Δρ. Αθανάσιος Καρακατσάνης, Διευθυντής Παραγωγής Ανακύκλωσης της Sunlight Group, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που λειτουργούμε μία από τις καλύτερες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη λειτουργία μας. Η επιδίωξή μας να υπερδιπλασιάσουμε την παραγωγική δυναμικότητα του ανακυκλωτηρίου απαντά σε βασικές ανάγκες βιωσιμότητας της ΕΕ και βοηθά την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους ανακύκλωσης της χώρας. Παράλληλα, και στο πλαίσιο του μοντέλου κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζουμε, προετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε και να ενισχύσουμε την τροφοδοσία της παραγωγικής μονάδας στην Ξάνθη με πρώτες ύλες-προϊόντα δικής μας ανακύκλωσης. Και ταυτόχρονα, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας σε ό,τι αφορά θέματα ESG. Πρόκειται για μία επένδυση επωφελή για όλους, και κυρίως για το περιβάλλον, το οποίο καλούμαστε να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Παπαστράτος στη ΔΕΘ – Συζήτηση για τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης: Μύθοι & Αλήθειες
Η Παπαστράτος και η μητρική της εταιρεία, Philip Morris International (PMI), έχουν επενδύσει πάνω από 14 δισ. δολάρια, τα τελευταία 15 χρόνια, στην επιστήμη και την καινοτομία, με στόχο την ανάπτυξη καλύτερων προϊόντων από το συμβατικό τσιγάρο
Ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, η Επικεφαλής Επιστημονικών Υποθέσεων της εταιρείας, Σταυρούλα Νταηλάκη, η δημοσιογράφος, Μαριάννα Σκυλακάκη
BRIGHT diadikasia: Παράταση προθεσμιών σε τρία σημαντικά επενδυτικά προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Το πρώτο πρόγραμμα που πήρε παράταση είναι το πρόγραμμα «Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής»
Κώστας Γιαλής, Senior Manager Investment Funding Services