Επιχειρήσεις

Tetra Pak και Κρι Κρι σε στρατηγική συνεργασία για την επέκταση παραγωγής γιαουρτιού στην Ελλάδα

Η Tetra Pak, παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη χρήση ταχέως αναπτυσσόμενων τεχνολογιών και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων, προχώρησε στην επέκταση παραγωγής γιαουρτιού της Κρι Κρι, δημιουργώντας μία νέα μονάδα με διπλάσια δυνατότητα υποδοχής και αποθήκευσης γάλακτος, με την εγκατάσταση του μεγαλύτερου παστεριωτή γιαουρτιού στην Ελλάδα.

Με αφετηρία την καινοτομία ως θεμελιώδη αξία, η Tetra Pak συνεχίζει να επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής, συνεργαζόμενη στενά με σημαντικούς «παίκτες» της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, όπως η κορυφαία ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, αναπτύσσοντας λύσεις και καινοτόμες προσεγγίσεις που προσαρμόζουν την παραγωγή στις αυξανόμενες απαιτήσεις για ελληνικό γιαούρτι, το οποίο εξάγεται παγκοσμίως.

Παράλληλα, Tetra Pak και Κρι Κρι πρωτοπορούν με μία ακόμα καινοτόμο λύση καθώς προχωρούν στην εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ταχείας κατάψυξης υψηλής χωρητικότητας για οικογενειακές συσκευασίες και κύπελλα παγωτών, προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξανόμενη ζήτηση στην ελληνική και διεθνή αγορά. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Για την Tetra Pak, η συνεργασία με την Κρι Κρι αποτελεί απόδειξη της υποστήριξης της προς τους συνεργάτες της, δημιουργώντας καινοτομίες και εξερευνώντας νέες μεθόδους παραγωγής, που ενισχύουν τις δραστηριότητές τους. 

Ο Βασίλης Ξενογιάννης, Project Manager της Tetra Pak, δηλώνει: «Πρόκειται για ένα έργο γεμάτες προκλήσεις καθώς η επέκταση ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, και το ζητούμενο δεν ήταν απλώς να προστεθεί άλλη μία γραμμή παραγωγής. Η υλοποίηση έπρεπε να γίνει με την ελάχιστη δυνατή διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί σχεδόν 24/7 για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς».

Ο Δημήτρης Μπαρμπούτης, Διευθυντής Εργοστασίου της Κρι Κρι, υπογραμμίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μαζί με την Tetra Pak με την οποία συνεργαζόμαστε πλέον 16 χρόνια, ενσωματώσαμε επιτυχώς μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στην ταχεία ανάπτυξη της Κρι Κρι. Πρόκειται για μία νέα εγκατάσταση που αλλάζει τα δεδομένα της παραγωγής του γιαουρτιού και μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς