Επιχειρήσεις

Unilever: Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τις σχεδιαζόμενες μειώσεις προσωπικού

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου και οι εταιρικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Unilever θα προβεί σε απολύσεις του 1/3 του προσωπικού των γραφείων της στην Ευρώπη, καθώς ο όμιλος καταναλωτικών αγαθών προωθεί σχέδια για περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η σαπωνοποιία Dove της Unilever, η οποία απασχολεί 128.000 άτομα παγκοσμίως, δήλωσε σε μια κλήση σε ολόκληρη την εταιρεία ότι έως και 3.200 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας, οι οποίες θα είναι από τους 10.000 έως 11.000 υπαλλήλους γραφείου στην Ευρώπη, αποτελούν μέρος ενός προγράμματος παραγωγικότητας που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Hein Schumacher παρουσίασε ένα σχέδιο για την προώθηση της ανάπτυξης και την αύξηση των κερδών της Unilever και την αποδέσμευση μιας κληρονομιάς υπερβολικής επέκτασης, χαμένων ευκαιριών και αποτυχημένων συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος διορίστηκε αφού ο επενδυτής Nelson Peltz πήρε μερίδιο στην εταιρεία, θέλει επίσης να διαχωρίσει τον βραχίονα παγωτού του ομίλου ως μέρος μιας φιλόδοξης πρότασης για να αντιστρέψει χρόνια χαμηλών επιδόσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Ο Παπασταύρου στα εγκαίνια του Σταθμού Συμπίεσης Αμπελιάς του ΔΕΣΦΑ
Το έργο ενισχύει ουσιαστικά την ασφάλεια εφοδιασμού και τη λειτουργική ευελιξία του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον ρόλο της χώρας ως ενεργειακού κόμβου
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
ΔΕΗ: Ιδρυτικό μέλος στη διεθνή «Συμμαχία για τις Βιώσιμες Προμήθειες» του UN Global Compact
Το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact) αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία για την εταιρική υπευθυνότητα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς από 160 χώρες
Το λογότυπο της ΔΕΗ