Επιχειρήσεις

Πράσινο φως από την Κομισιόν στη συνένωση Ήρων και NRG

Εντός του φετινού έτους αναμένεται η ολοκλήρωση της συγχώνευσης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πιο κοντά έρχεται πλέον μια από τις σημαντικότερες φετινές εξελίξεις στην εγχώρια αγορά ενέργειας, καθώς η Κομισιόν ενέκρινε τη συγχώνευση της Ήρων και της NRG, με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι η συναλλαγή δεν εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της θέσης που θα έχει η κοινή εταιρεία που θα προκύψει από την ένωση των NRG – Ήρων στην εγχώρια αγορά.

Να θυμίσουμε ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Motor Oil θα συμμετέχουν κατά 50% ως μέτοχοι στο κοινό σχήμα, όπου θα ενταχθούν οι εμπορικές δραστηριότητες σε ρεύμα-αέριο και οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος τρίτος πόλος που θα είναι πλήρως καθετοποιημένος και θα ανταγωνιστεί τη ΔΕΗ και τη Metlen.

Η κοινή εταιρεία θα διαθέτει περί τους 550.000 πελάτες, ενώ στόχος έχει τεθεί για την προσφορά σύγχρονων και αναπτυγμένων προϊόντων και υπηρεσιών τόσο στην ενέργεια, όσο και στις τηλεπικοινωνίες.

Πλέον, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2026, μόλις επιλυθούν και οι υπόλοιπες ρυθμιστικές εκκρεμότητες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Alpha Bank: Ο οδικός χάρτης της επόμενης μέρας για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και οι στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας, με την 1η να αφορά την ενίσχυση της σχέσης με τον πελάτη και τη 2η τη διοχέτευση κεφαλαίων σε τομείς με πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας
Βασίλης Ψάλτης