Επιχειρήσεις

Συνεργασία Ομίλων Motor Oil – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για το πρώτο Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα

Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας

Στην από κοινού ανάπτυξη του πρώτου Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου (ΥΑΠ) στην Ελλάδα προχωρούν οι Όμιλοι Motor Oil και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη συμμετοχή του Ομίλου Motor Oil, μέσω της θυγατρικής του Motor Oil Renewable Energy (MORE), με ποσοστό 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αιολική Προβατά Τραϊανουπόλεως», θυγατρικής του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η «Αιολική Προβατά Τραϊανουπόλεως» έχει το δικαίωμα ανάπτυξης πιλοτικού ΥΑΠ ισχύος 400 MW, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αλεξανδρούπολης και βόρεια της Σαμοθράκης.

Το πρωτοπόρο αυτό έργο – ορόσημο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, θα είναι το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ΥΑΠ.

Επιπλέον, θα αναδείξει τα οφέλη των ΥΑΠ στην εθνική και τοπική οικονομία, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη των ΥΑΠ με τομείς όπως η ναυσιπλοΐα και ο τουρισμός.

Μέσω της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη του πρώτου Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου στην Ελλάδα, οι Όμιλοι Motor Oil και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ενισχύουν το αποτύπωμά τους στην εγχώρια παραγωγή καθαρής ενέργειας και υλοποιούν τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις τους, ενώ ταυτόχρονα προωθούν έμπρακτα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
4 «μνηστήρες» για την Ακτή Βουλιαγμένης - Κατατέθηκαν οι προσφορές για μακροχρόνια μίσθωση
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκμίσθωση, για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 10 έτη, της μοναδικής διαθέσιμης προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Η Ακτή Βουλιαγμένης
Παπασταύρου για ΑΔΜΗΕ: Δεν θα δοθεί πλειοψηφικό πακέτο στους ιδιώτες
Μιλώντας στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Σταύρος Παπασταύρου, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο να αποκτήσει ιδιώτης το 51% του ΑΔΜΗΕ, καθώς πρόκειται για κρίσιμη εθνική υποδομή
Το λογότυπο του ΑΔΜΗΕ