Οικονομία

Μειώστε το επιτόκιο για το δάνειο της Ελλάδας”

Η Ισπανία θεωρεί ότι πρέπει να μειωθεί το επιτόκιο για το δάνειο των 110 δις ευρώ της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε η Υπουργός Οικονομικών της χώρας Έλενα Σαλγάδο σε συνέντευξη που έδωσε στη Μαδρίτη.
 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η κυρία Σαλγάδο τάχθηκε υπέρ της εξέτασης “διαφορετικών τύπων” όσον αφορά τους όρους του ελληνικού δανείου, ώστε να μειώνεται το βάρος του επιτοκίου όταν αυξάνονται τα μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος.
 
Η ισπανίδα Υπουργός είπε ότι περιμένει να υπάρξει συμφωνία αυτό το μήνα για την αύξηση της πραγματικής δυνατότητας δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα 440 δις. ευρώ.
 
Όσον αφορά τη δυνατότητα του Ταμείου να αγοράζει κρατικά ομόλογα, η Υπουργός είπε ότι οι Κυβερνήσεις μπορεί να χρειασθούν περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν για το θέμα αυτό.
 
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal, η κυρία Σαλγάδο είπε ότι “υπάρχει η αίσθηση ότι τα επιτόκια είναι υψηλά, τα επιτόκια για την Ελλάδα, ιδιαίτερα, όπως και την Ιρλανδία και πρέπει να δούμε, αν οι όροι της βοήθειας που δόθηκε, βοηθάνε αυτές τις δύο χώρες”.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς