Οικονομία

Μέχρι 31 Ιανουαρίου τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση στη προθεσμία για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας ΙΧ για το 2010 εξετάζει η κυβέρνηση...
Το ειδικό αυτοκόλλητο του σήματος θα μπορούν να πάρουν οι πολίτες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που ίσχυε μέχρι πέρσι.
Όσον αφορά τα νέα τέλη; Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα χωρίζονται σε σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος (κλάσεις Α, Β, Γ και Δ), όπως προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά.
Η νέα κυβέρνηση όμως μειώνει περισσότερο το ύψος των τελών που θα πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων έως 1.400 κ.εκ. και αυξάνει πιο πολύ τα τέλη για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., εκτός από τα νέα τέλη κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν και το ειδικό ετήσιο τέλος, το οποίο κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά το θέμα της απόσυρσης των οχημάτων, το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί το μπόνους των 1.000 ευρώ που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.
Ειδικότερα για την Αττική (ίσως και για τη Θεσσαλονίκη), θα προβλέπεται ότι αντί του ποσού των 1.000 ευρώ, τώρα θα δίδονται μόνο 500 ευρώ, ενώ στον αγοραστή του νέου οχήματος (πιθανότατα έως 1.400 κ.εκ.) θα χορηγούνται και δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες.
Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε διευκρινιστεί αν το ποσό των 1.000 ευρώ θα δίδεται κανονικά σε όσους αποσύρουν οχήματα και αγοράζουν καινούργια εκτός της Αττικής.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ρεν (ΕΚΤ): Διττοί κίνδυνοι σκιάζουν τις προοπτικές του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό, ενώ το χαμηλότερο κόστος ενέργειας, ένα ισχυρότερο ευρώ και οι συγκρατημένες αυξήσεις μισθών θα μπορούσαν να τις επηρεάσουν
REUTERS
Επενδύσεις και εξαγωγές στο επίκεντρο των συζητήσεων του Πιερρακάκη με τον Τούρκο ομόλογό του
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, με τους δύο ΥΠΟΙΚ να ανταλλάσσουν απόψεις για τις μακροοικονομικές εξελίξεις
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης με τον με τον Υπουργό Οικονομικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Mehmet Şimşek
Το σοκ του Σι με τις σπάνιες γαίες δίνει στον Τραμπ την ευκαιρία να ξανακερδίσει τη Δύση
Κεντρικό θέμα στις φετινές συναντήσεις στην Ουάσινγκτον αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση της Κίνας να επιβάλει πρωτοφανείς ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών – κρίσιμων για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού υψηλής τεχνολογίας
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ