Οικονομία

Μέχρι τέλος Απριλίου οι δεσμευτικές προσφορές για ΔΕΠΑ ΟΠΑΠ

''Δεν πρόκειται να υπάρξουν υπαναχωρήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, από ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά να συγκεντρώσει 2,3 δισ. ευρώ'' δηλώνει ο Γ. Εμίρης στο Bloomberg.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, από τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά να συγκεντρώσει 2,3 δισ. ευρώ. Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) Γ. Εμίρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν υπαναχωρήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί και ως εκ τούτου αποτελεί Νόμο του κράτους. Χαρακτήρισε τις αποκρατικοποιήσεις του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ ως ορόσημο για την πορεία του προγράμματος, καθώς το Δημόσιο προσδοκά από αυτές τις δύο να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα του στόχου που έχει τεθεί στον τομέα αυτόν για εφέτος.

Ο στόχος που έχει τεθεί στο Μνημόνιο είναι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις να φθάσουν τα 22 δισ. ευρώ έως το 2020. Για εφέτος η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει περίπου 2,6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σε ότι αφορά στην περίπτωση της ΔΕΠΑ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει πέντε εταιρείες. Για τη ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η OSJSC Negusneft (η οποία έχει καταθέσει προσφορά και για τη ΔΕΠΑ), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και η κρατική εταιρεία πετρελαίων του Αζερμπαϊτζάν.

Για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ ο οποίος πέρυσι εμφάνισε πωλήσεις 4 δισ. ευρώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επτά εταιρείες.

Ειδική αναφορά γίνεται στο δημοσίευμα στην αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό το οποίο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, καταλαμβάνει έκταση τριπλάσια του Μονακό.

Το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο επέλεξε να περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι εταιρείες London &Regional, Elbiti Cochin Island Ltd καθώς και η Lamda Developments. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει επίσης και η Qatar Diar Real Estate Investment Co. Όπως δήλωσε ο κ. Εμίρης δεν θα διστάσουμε να «σταματήσουμε τη διαδικασία στην περίπτωση που κρίνουμε ότι το τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό».

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ανατολική Αττική: 450 χλμ αγωγών αποχέτευσης ήδη κάτω από τους δρόμους – Το μεγαλύτερο έργο αποχέτευσης της χώρας αποκτά απτή διάσταση
Με 14.000 διακλαδώσεις κατασκευασμένες και 70 ενεργά σημεία παρέμβασης σε πέντε Δήμους, η Ανατολική Αττική περνά από τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκκρεμότητα στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επένδυση της Ελλάδας
Εργασίες Κατασκευής Σήραγγας του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ραφήνας - Πικερμίου - Σπάτων - Αρτέμιδας, Πηγή: Αρχείο ΕΥΔΑΠ