Οικονομία

Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

 Το ευρωπαϊκό νόμισμα ήταν υπό διαπραγμάτευση το απόγευμα στο επίπεδο των 1,3525 δολαρίων από τα 1,3524 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ της Νέας Υόρκης.

 Η προσδοκία για μία ταχύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στηρίζει το δολάριο. Πάντως, σε γενικές γραμμές, τόσο η κλιμάκωση της κρίσης στη λωρίδα της Γάζας, όσο και η κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία, παρόλο που προκαλούν μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια, δεν φαίνεται έως στιγμής να επηρεάζουν την αγορά συναλλάγματος.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,14% από 6,21% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,13 να διαμορφωθεί στο 5,01% από 5,05% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στον χρόνο κυμαίνονταν στο 0,485% από 0,486%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,393% από 0,392%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,303% από 0,304%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,202% από 0,201%. Τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,092%.απο 0,091% .

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διατηρήθηκε στα 1,3525 δολ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα