Οικονομία

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της

Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ,τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σχολιάζοντας την απόφαση του ΕSΜ να καταβάλει στη χώρα μας την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ με δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg , ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σε σχετικό του μήνυμα μέσω e-mail:«Αυτά τα καλά νέα αποτελούν επακόλουθο της θετικής αξιολόγησης της προόδου στην Ελλάδα κατά την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

«Η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ πρόκειται για το υπόλοιπο της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ESM, που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017. Θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου. Σύμφωνα με τον ESM, η βοήθεια του προς την Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 40,2 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική βοήθεια από τις χώρες της ευρωζώνης είναι μέχρι στιγμής 182 δισ. ευρώ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα