Οικονομία

Νέα δάνεια 2 δισ. ευρώ θα δώσει η Eurobank

“Οι Τράπεζες αφήνουμε πίσω μας τη διαχείριση μιας μακράς κρίσης, που απορρόφησε πολλές δυνάμεις μας όλο αυτό το διάστημα, και μπορούμε να εστιάσουμε στη βασική μας δουλειά”. Την επισήμανση αυτή έκανε ο κ. Χρήστος Μεγάλου Διευθύνων σύμβουλος της Eurobank μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου.

Και εξήγησε ότι η δουλειά αυτή είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας, όχι μόνο από τη Eurobank, αλλά από όλες τις συστημικές τράπεζες.

Οσον αφορά στην τράπεζα που διευθύνει ο κ. Μεγάλου είπε:

-Το 2015 θα δοθούν 2 δισ. δάνεια πέρα από τις αναχρηματοδοτήσεις των υπαρχουσών δανειακών συμβάσεων.

– Προτεραιότητα στα νέα δάνεια έχουν οι επιχειρήσεις γιατί μέσα από αυτές θα πάρει ξανά μπροστά η μηχανή της ελληνικής οικονομίας, θα αναζωογονηθεί η παραγωγική δραστηριότητα, θα κινηθεί όλο το συναλλακτικό κύκλωμα και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που είναι η κορυφαία κοινωνική και οικονομική ανάγκη σήμερα. Από τα 2 δις, δίνουμε 1,6 δις νέα δάνεια στις επιχειρήσεις.

-Περιμένουμε, λοιπόν, νέα επιχειρηματικά σχέδια με γερό business plan και σαφή επιχειρηματική στόχευση για να τα χρηματοδοτήσουμε. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, εκείνες που μπορούν να δώσουν με επιτυχία τη μάχη του ανταγωνισμού στις ανοιχτές διεθνείς αγορές. Πιστεύουμε πως οι εξαγωγές και όχι η εσωτερική αγορά είναι η απάντηση στην κρίση μεσοπρόθεσμα για μια χώρα όπως η Ελλάδα, όχι μόνο στον τομέα των υπηρεσιών αλλά και των αγαθών, παρά τα προβλήματα της συγκυρίας. Θέλουμε και θα στηρίξουμε ισχυρές και διεθνώς ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό εκπονήσαμε μια μεγάλη, χωρίς προηγούμενο έρευνα για το ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο και την ανταγωνιστικότητα, ώστε να έχουμε εργαλεία χάραξης πολιτικής. Και για το λόγο αυτό ανακοινώσαμε μειώσεις επιτοκίων και ειδικές χρηματοδοτήσεις για την εξαγωγική δραστηριότητα 800 επιχειρήσεων πελατών μας.

-Και, βέβαια, κατανοούμε την ανάγκη μείωσης του κόστους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε, αλλά υπάρχουν γι’ αυτό δύο προϋποθέσεις:

α. Η μείωση του κόστους των καταθέσεων, και

β. Η εξομάλυνση των συνθηκών δανεισμού της χώρας, αφού το κόστος του κινδύνου χώρας είναι εμφανές και για τις ελληνικές τράπεζες και για τις ελληνικές επιχειρήσεις ακόμη σήμερα. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε να μην υπάρξουν υποτροπές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Μάριο Ντράγκι
Σε ανάρτησή του στα social media, ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει πως «στο περιθώριο του 29ου Annual Government Roundtable που διοργανώνει ο Economist είχα τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συζήτησης με τον πρόεδρο Ντράγκι.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Μάριο Ντράγκι
Tesla: Μείωση 6,62% καταγράφει η μετοχή τoυ εταιρικού κολοσσού του Μασκ μετά τη νέα κόντρα του με τον Τραμπ
O μακροχρόνιος υπαρχηγός του Musk εγκατέλειψε την κατασκευάστρια εταιρεία EV τον περασμένο μήνα, το τελευταίο υψηλόβαθμο στέλεχος που αποχωρεί σε μια δύσκολη περίοδο για την Tesla
TESLA LOGO