Οικονομία

Οικονομικό Επιμελητήριο: Όχι στους μαζικούς πλειστηριασμούς – Να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη

Την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις Δραγασάκη περί κατάργησης του "Νόμου Κατσέλη".

“Ο νόμος Κατσέλη έχει υπάρξει ο θεμέλιος λίθος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσα στα χρόνια της κρίσης, κατά τα οποία τα εισοδήματα των νοικοκυριών εξακολουθούν να δοκιμάζονται. Και, δυστυχώς, πλέον, αποτελεί τη μοναδική και τελευταία προστασία αυτών που έχουν πληγεί βάναυσα όλα αυτά τα χρόνια”, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κώστας Κόλλιας.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΕΕ “η λήξη ισχύος του, στα τέλη της φετινής χρονιάς, δεν πρέπει να οδηγήσει σε κατάλυση κάθε έννοιας προστασίας της πρώτης κατοικίας στη χώρα, μας. Το αντίθετο”.

Ο κ. Κόλλιας καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε, είτε μέσω της παράτασης ισχύος του συγκεκριμένου νόμου, είτε μέσω ενός νέου πλαισίου που θα διορθώνει τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν διαγνωσθεί στον υπάρχοντα νόμο, η πρώτη κατοικία να συνεχίσει να είναι θωρακισμένη από πλειστηριασμούς.

“Οι μαζικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτοί”, κατέληξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΑΑΔΕ: Υποχρεώσεις εισοδήματος – Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε όποιο ευθυνόμενο πρόσωπο δεν εγγραφεί έγκαιρα
Για το έτος 2025, οι υπόχρεοι φορείς πρέπει να προχωρήσουν σε αρχική εγγραφή ή επικαιροποίηση στοιχείων για τα αρχεία εισοδήματος, με την προθεσμία να ξεκινά την Πέμπτη 1/01/2026 και να λήγει την Πέμπτη 15/01/2026
Φωτογραφία: iStock
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Οι καταναλωτές καλούνται να κάνουν «έξυπνες» αγορές: να συγκρίνουν τιμές σε φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικές πλατφόρμες και, όπου είναι δυνατόν, να έχουν σημειώσει τις τιμές πριν την έναρξη των προσφορών
iStock