Διεθνή

Όλαφ Σολτς: Προεκλογική δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ στα είδη παντοπωλείου

Πρότεινε τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 7% στο 5%

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πρότεινε τη μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στα βασικά είδη παντοπωλείου για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Ο Σολτς, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία ως καγκελάριος σε εκλογές που αναμένονται τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης ότι τάσσεται υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα καθημερινής διατροφής από το 7% στο 5%.

«Αυτό θα βοηθούσε πολλούς ανθρώπους που κερδίζουν πολύ λίγα χρήματα και δεν θα αποτελούσε υπερβολική επιβάρυνση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Σολτς στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έδειξε επίσης την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τις πρόωρες εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου, παρά το τεράστιο προβάδισμα των συντηρητικών της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιαπωνία υπογράφουν πλαίσιο συμφωνίας για κρίσιμα ορυκτά και σπάνιες γαίες
Οι δύο χώρες θέλουν να ενισχύσουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες σπάνιων γαιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως τα ηλεκτρονικά και τα αυτοκίνητα
Japanese Prime Minister Sanae Takaichi reacts as U.S. President Donald Trump holds up a signed document regarding securing the supply of critical minerals and rare earths, at a bilateral meeting at Akasaka Palace in Tokyo
Γιατί αναμένεται να μπει φρένο στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου
Οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία αυτή την εβδομάδα θα δώσουν μόνο μια «μικρή ώθηση» στις τιμές του πετρελαίου, εκτός από άλλα σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα, είπε ο Μπίρολ
Φωτογραφία: iStock