Οικονομία

Παίρνει πάλι “φωτιά” η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου

Μπορεί να έρχεται μια επιβάρυνση από 5 ως 6 λεπτά το λίτρο λόγω αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, όμως η αύξηση αυτή δεν θα είναι η μόνη στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου.

Είτε για την κίνησή τους, είτε για τη θέρμανσή τους οι καταναλωτές αναμένεται να επιβαρυνθούν σημαντικά λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.
Με τις τιμές να έχουν πάρει την κατηφόρα απ’ την αρχή του χρόνου και το πετρέλαιο να κινείται κοντά στα 30 δολάρια για αρκετό καιρό σε συνδυασμό με την άνοδο (μικρή έστω) του ευρώ έναντι του δολαρίου οι λιανικές τιμές έπεσαν σημαντικά ως και κάτω από το 1,20 σε πρατήρια της Αττικής.
Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν και άλλαξαν νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν και οι ίδιοι οι επενδυτές. Οι προβλέψεις πλέον είναι για τιμές πετρελαίου κοντά στα 50 δολάρια το βαρέλι και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι Έλληνες καταναλωτές εκτός από τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να υπολογίζουν και το κόστος της θέρμανσης καθώς οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν πολύ το 3ο τρίμηνο του έτους και μετά.
Κάπως έτσι παράγοντες τις αγοράς μιλούν για τιμές κοντά στο 1,5 ευρώ/λίτρο για τη βενζίνη, κοντά στο 1,2 για το πετρέλαιο κίνησης και κοντά στο 1 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, τιμές δηλαδή κατά πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με σήμερα. Μάλιστα οι παραπάνω τιμές αφορούν κυρίως στην περιοχή της Αττικής, στην υπόλοιπη χώρα θα είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
EY Ελλάδος και DefencEduNet συνεργάζονται για την κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων στον τομέα της άμυνας
Το δίκτυο DefencEduNet θα συνδράμει στην ευθυγράμμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας και θα ενισχύσει κοινά projects έρευνας και ανάπτυξης
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DefencEduNet, Αναστάσιος Ροζολής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου