Τα συνολικά κονδύλια από την εν λόγω Πρωτοβουλία ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ και θα διατεθούν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και μαθητείας σε ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25%. Όλες οι ελληνικές περιφέρειες, πλην των Ιονίων Νησιών, είναι επιλέξιμες για να λάβουν χρηματοδότηση.
Τα κονδύλια από την Πρωτοβουλία θα είναι διαθέσιμα από 1ης Ιανουαρίου 2014 και θα πρέπει να απορροφηθούν μέχρι το τέλος του 2015. Οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να υποβάλλουν τα προγράμματά τους έως το τέλος του 2013. Στόχος, είναι η στήριξη αποκλειστικά νέων ανθρώπων, από 15 έως 25 ετών, οι οποίοι δεν σπουδάζουν, δεν εκπαιδεύονται ή δεν εργάζονται.
Σημειώνεται ότι τα συνολικά κονδύλια που προβλέπονται στον νέο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ (2014-2020) για τη στήριξη των νέων, ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ. Έπειτα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφασίστηκε το ποσό αυτό να κατανεμηθεί εμπροσθοβαρώς, δηλαδή τη διετία 2014- 2015 στις ευρωπαϊκές περιφέρειες όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα Σαμαρά στους Ευρωπαίους: Εξαντληθήκαμε – Απαράδεκτη η ανεργία των ελληνόπουλων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς για την ανεργία των νέων
Κακά μαντάτα για την ανεργία – Χάθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο
Σαρώνει η ανεργία στους νέους στην Ευρώπη – “Πρωταθλήτρια” η Ελλάδα