Οικονομία

Πετρέλαιο: Έρχεται νέο κύμα αυξήσεων για diesel κίνησης, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης

Πορείες αντίθετες ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, επηρεάζοντας φυσικά ανάλογα τις λιανικές τιμές.

Κι αυτό γιατί μπορεί οι τιμές στο φυσικό αέριο έχουν σημειώσει πτώση μετά τις ανακοινώσεις για το πλαφόν, το πετρέλαιο κάνει το αντίθετο… δρομολόγιο.

Ήδη οι πρώτες ανατιμήσεις έχουν φανεί στα πρατήρια και μεγαλύτερες είναι αυτές στο πετρέλαιο κίνησης που μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες οι τιμές περίπου έχουν αυξηθεί στην Αττική κατά 8 λεπτά το λίτρο και κινούνται κοντά στο 1,72 ευρώ το λίτρο.

Ανάλογη πορεία και για το πετρέλαιο θέρμανσης που από 1,05 ευρώ το λίτρο έχει αυξηθεί στο 1,12 ευρώ το λίτρο διαφορά 7 λεπτά, στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα.

Αντίθετα οι τιμές στην βενζίνη δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη αντοχή, αφού από 1,75 ευρώ το λίτρο στις 10 Δεκεμβρίου είναι σήμερα στο 1,77 ευρώ, μία διαφορά δηλαδή μικρότερο από 2 λεπτά το λίτρο.

Έρχονται νέες αυξήσεις

Αναλυτές πάντως εκτιμούν με βάση και την πορεία των διεθνών τιμών τις τελευταίες ημέρες, ότι έρχονται αυξήσεις το επόμενο διάστημα. Αναφέρουν επίσης ότι η τάση που δημιουργείται σήμερα είναι να κλείσει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα σε βενζίνη και diesel κίνησης, ενώ η τιμή της βενζίνης στην Αττική θα προσεγγίσει εκ νέου το 1,8 ευρώ το λίτρο και το diesel σύντομα θα είναι πάνω από 1,75 ευρώ το λίτρο.

Χθες οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στην Κίνα.

Έτσι λοιπόν το Brent κερδίσει 2,8% στα 82,20 δολάρια το βαρέλι και το αμερικάνικο αργό είναι στα 78,3 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2,65%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Πήραμε μέτρα που διαχέονται στο σύνολο της κοινωνίας – Μόλις το 10% από το έξτρα πλεόνασμα προέρχεται από φόρους
Ο κ. Πιερρακάκης εξηγεί τη στόχευση των παρεμβάσεων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση σε ενοικιαστές, συνταξιούχους και οικογένειες
Κυριάκος Πιερρακάκης
Συνάντηση Πιερρακάκη – Κοβέσι στην ΑΑΔΕ για τα τελωνεία
Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην επιχείρηση "Καλυψώ" που αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συνεργασία ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών για την καταπολέμηση της τελωνειακής και φορολογικής απάτης
Συνάντηση Πιερρακάκη – Κοβέσι στην ΑΑΔΕ για τα τελωνεία