Οικονομία

Πρωταθλήτρια στο χρέος η Ελλάδα – Έφτασε στα 301 δισ. ευρώ

Στο 152,6% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat Η Ελλάδα είναι... πρωταθλήτρια Ευρώπης πολύ μπροστά από την Ιταλία του 127,3%, την Πορτογαλία του 120,3% και την Ιρλανδία του 117%.

Η χώρα μας πάντως είναι πρωταθλήτρια όμως και στη μείωση του χρέους. Το τρίτο τρίμηνο πέρυσι, η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη μείωση χρέους, κατά 11,1 ποσοστιαίες μονάδες, πολύ πάνω από την επίδοση της Ουγγαρίας με 4,8 μονάδες και της Λετονίας με 3,6 μονάδες.

Στον αντίποδα, την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι Κύπρος κατά 17,5 μονάδες, Ιρλανδία κατά 13,4 μονάδες και Ισπανία κατά 10,7 μονάδες.

Συνολικά στην ΕΕ των 27 χωρών μελών τον περασμένο Σεπτέμβριο το δημόσιο χρέος έφτανε το 85,1%, αυξημένο σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011, όταν ήταν στο 81,5%. Το χρέος της Ευρωζώνης έφτασε το 90%, από 86,8% ένα χρόνο πριν.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς