Οικονομία

Γύρισε σε άνοδο το Χρηματιστήριο

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ ανοδικά διαπραγματεύεται το Χρηματιστήριο στην Αθήνα, ενώ το ευρώ κερδίζει έδαφος στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 627,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,13%.

Ενδοσυνεδριακά έχει κυμανθεί σε εύρος διακύμανσης 9 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 631,51 μονάδες (+0,72%) και κατώτερη τιμή στις 622,92 μονάδες (-0,65%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,48 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+5,93%), της Viohalco(+2,91%), του ΟΠΑΠ (+2,57%) και του ΟΛΠ (+2,03%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Grivalia Properties (-3,13%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,58%), της Alpha Bank (-2,13%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-2,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+16,67%), των Τραπεζών (+3,72%) και των Ταξιδιών (+2,04%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-2,23%), των Προσωπικών Προϊόντων (-1,74%), των τροφίμων (-1,70%) και των Πρώτων Υλών (-0,98%).

Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 22 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Υγεία +16,67%, Χαϊδεμένος +10,00%, Αττικές Εκδόσεις +9,09% και Audiovisual +9,09%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -20,00%, Βιοτέρ -19,32%, Προοδευτική -16,67% και Ελληνικά Καλώδια -10,00%.

Στις 10.54 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 623,43 μονάδες με -0,57% και τζίρο στα 2,55 εκ.ευρώ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 άνοιξε ενισχυμένος κατά 0,24%, με κέρδη 14,97 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 6.207,05 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,2% και διαμορφωθηκε στις 10.335,92 μονάδες. Ο δείκτης MDax ενισχύθηκε επίσης κατά 0,2%, στις 19.687,70 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,12%, με κέρδη 5,80 μονάδων, στις 4.663,98 μονάδες.

Θετικό πρόσημο επικράτησε σήμερα στο κλείσιμο των χρηματιστηρίων σε Σανγκάη και Σεντζέν, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ανάκαμψη κατά τις χθεσινές συνεδριάσεις, σε μια αγορά ιδιαίτερα ενθαρρυμένη από τα θετικά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, μετά την κατακόρυφη πτώση τους στις αρχές της εβδομάδας.

Με άνοδο 4,82% έκλεισε το χρηματιστήριο της Σανγκάης. Ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 148,76 μονάδες (+4,82%) για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 3.232,35 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Σεντζέν έκλεισε με άνοδο 5,40%, στις 1.846,83 μονάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στεγαστικά δάνεια: Νέος «κουμπαράς» πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση, πώς ωφελούνται οι δανειολήπτες
Το θεσμικό πλαίσιο διευρύνεται ώστε τα προγράμματα πρώτης κατοικίας να μπορούν να αντλούν χρήματα και από άλλες πηγές – Επεκτείνεται η απαλλαγή από την πρόσθετη τραπεζική εισφορά
Businessman, contract signing or accountant working on financial investments. using a calculator financial documents analyze the report Real estate and home loan insurance
Νίκος Παπαθανάσης: Οι ανακοινώσεις Moody’s και Scope Ratings αποτελούν διεθνή αναγνώριση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας
«Μία ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στη μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε σε θετικό από σταθερό το outlook για την Ελλάδα – «Η αξιοπιστία χτίζεται με αποτελέσματα»
«Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σήμερα δύο φορές, από δύο διαφορετικούς διεθνείς οίκους αξιολόγησης, σε μια στιγμή που οι διεθνείς αγορές δοκιμάζονται», λέει ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης
Moody's 54