Οικονομία

Σέλινγκ: Να ξεχάσετε το τρίτο πακέτο βοήθειας αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες

Σε “προβλήματα εμπιστοσύνης” και “μη παροχή στοιχείων από την Ελλάδα” έκανε λόγο ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, που ζήτησε “πλήρη συνεργασία» από την Ελλάδα, αλλιώς “οι περισσότερες χώρες δεν θα είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας”.

Όπως τόνισε ο κ. Σέλινγκ, στο ζήτημα της Ελλάδας ο ίδιος βλέπει κυρίως δύο προβλήματα, εκείνο της εμπιστοσύνης καθώς, «όταν αποφασίζουμε κάτι, αυτό είναι πάλι την άλλη ημέρα αλλιώς», ενώ το δεύτερο έγκειται στο ό,τι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνουν από την Ελλάδα αριθμούς, στοιχεία, δεδομένα, και ως εκ τούτου «είναι δύσκολο να αποφασιστεί κάτι εκ του τίποτε».

Ως παράδειγμα ανέφερε τη συμφωνία, ότι δεν θα κατατίθενται νομοσχέδια στην ελληνική Βουλή εάν δεν έχει υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση, «αλλά αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) το κάνουν καθημερινά».

Εάν δεν τηρούνται οι συμφωνίες, οι περισσότερες χώρες δεν είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ζητώντας από τη Ελλάδα «πλήρη συνεργασία».

Σε προηγούμενη δήλωσή του, επίσης στην αυστριακή ραδιοφωνία και σε ερώτηση ως προς ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ είχε τονίσει πως από νομική άποψη δεν μπορεί να υπάρξει ένα τρίτο πακέτο αν δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το δεύτερο, που, όπως είπε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιθανόν να μην ολοκληρωθεί επιτυχώς, ενώ πρόσθεσε πως οι εταίροι θέλουν να βοηθήσουν τους Έλληνες, αλλά αυτοί πρέπει να αποδεχθούν τη βοήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πράσινο φως για παράταση της φορο – έκπτωσης έως 16.000 ευρώ σε δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η παροχή των σχετικών υπηρεσιών πραγματοποιείται από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη φορολογική κατοικία τους ή διατηρούν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα
Ακίνητα
Τσιάρας: Το εμβόλιο δεν είναι λύση για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Κίνδυνος για τη φέτα και τις εξαγωγές
Ο Υπουργός προειδοποιεί για τις συνέπειες του εμβολιασμού στα ΠΟΠ προϊόντα και ανακοινώνει δέσμη αποζημιώσεων και στήριξης προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους
Πρόβατα
Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ για τον πρωτογενή τομέα
Ενδεικτικά, ετησίως διατίθενται: 8,43 εκατ. ευρώ για Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων, 7,2 εκατ. ευρώ για Επενδύσεις Οινοποιητικών Επιχειρήσεων - με επιλέξιμες δαπάνες για αίθουσες έκθεσης και γευσιγνωσίας
Freeze motion of red wine pouring into glass, old cellar interior.
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 οι αιτήσεις μέσω «myΘέρμανση» – Ποιοι το δικαιούνται, ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και πώς θα καταβληθεί το επίδομα
Hand adjusting the valve knob of heating room radiator temperature thermostat