Οικονομία

Συναγερμός στη Γαλλία – Εκτός ελέγχου δημόσιο έλλειμμα και χρέος

Η Γαλλία κατέγραψε το 2013 δημόσιο έλλειμμα 4,3% έναντι του στόχου για 4,1%, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία, γεγονός που συνιστά νέα αποτυχία για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος την επομένη της βαριάς ήττας που υπέστη η γαλλική αριστερά στις δημοτικές εκλογές.

Το δημόσιο χρέος υπερέβη επίσης τις επίσημες προβλέψεις, ανεβαίνοντας στο 93,5% πέρυσι ενώ η κυβέρνηση το υπολόγιζε στο 93,4%, σύμφωνα με το γαλλικό Εθνκό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (INSEE).

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των Βρυξελλών να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ ως το 2015. Το δημόσιο έλλειμμα βρισκόταν το 2012 στο 4,9% του ΑΕΠ.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε τις αλλαγές στην πληρωμή του ΦΠΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Στα 600 εκατ. ευρώ ο δημοσιονομικός χώρος από τη ρήτρα διαφυγής - Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν είναι στις προτεραιότητες μας
Το έτος σύγκρισης για τη ρήτρα διαφυγής για την Ελλάδα θα είναι το 2024 και όχι το 2021, μετά από διαπραγμάτευση που έκανε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1