Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Aποστολίδου, BriQ Properties στο newsit.gr: Επενδύσεις σε ακίνητα και η κρίση του πολέμου

Aποστολίδου, BriQ Properties στο newsit.gr: Επενδύσεις σε ακίνητα και η κρίση του πολέμου

Για επενδύσεις σε ακίνητα μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr η Άννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, BriQ Properties.

Αναλύει τις επιπτώσεις στην οικοδομή από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις αυξήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες και μιλά για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα, από ξενοδοχεία και αποθηκευτικούς χώρους, μέχρι γραφεία και οικιστικά συγκροτήματα.  Όπως τονίζει: «Παρόλο που δεν διανύουμε για πρώτη φορά περίοδο αβεβαιότητας, ωστόσο αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη γιατί υπάρχει ένα γεγονός που τρομάζει όλους και φαίνεται ανεξέλεγκτο».

Μιλώντας για την πορεία των ενοικίων και τη σχέση τους με την οικοδομική δραστηριότητα, η κ. Αποστολίδου υπενθυμίζει τη μεγάλη πτώση έως 70% που κατέγραψαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης κι αναφέρει ότι, οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, λόγω πληθωρισμού.

H αξία των ακινήτων που διαθέτει αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της BriQ Properties, ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ.  Οι βασικοί άξονες που δραστηριοποιείται εστιάζουν στον τουριστικό τομέα και τις ξενοδοχειακές μονάδες, τον τομέα logistics με τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και τον τομέα των γραφειακών χώρων.

Συνεντεύξεις Τελευταίες ειδήσεις