Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι να προσέξουν οι επιχειρήσεις στη μετάδοση του κορονοϊού – Ειδικός μιλάει στο newsit.gr

Τι να προσέξουν οι επιχειρήσεις στη μετάδοση του κορονοϊού – Ειδικός μιλάει στο newsit.gr

Ο κ. Γεώργιος Λαμπρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GEP, της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας στην Ελλάδα, με αφορμή τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε ο Covid-19 στον εργασιακό χώρο, μιλά στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου.  

Αναλύει τις αλλαγές που έχει φέρει στις ζωές των εργαζομένων και των εργοδοτών η πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική κρίση και εξηγεί, ποια είναι τα σωστά μέτρα που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις, ώστε να παρέχουν ασφάλεια.

Οι πρώτες αντιδράσεις

«Οι εταιρείες ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Με το ξέσπασμα της πανδημίας, πολλές απ’ αυτές για να προστατέψουν τους εργαζόμενους, έκαναν περισσότερα πράγματα απ’ ότι φανταζόμασταν και γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Οι εταιρείες που έπρεπε να κλείσουν ή να δουλέψουν εξ’ αποστάσεως προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα. Αλλά και οι εταιρείες που έπρεπε να είναι στο πρώτο πεδίο, όπως τα σούπερ μάρκετ , αντέδρασαν πολύ γρήγορα»

Η υγεία και ασφάλεια προ κορονοϊού

«Στην ατζέντα όλων των υψηλόβαθμων στελεχών ήταν πάντα το θέμα της υγείας και ασφάλειας.  Όμως σε μεγάλο βαθμό, αυτό ήταν θεωρητικό, καθώς λίγοι το πίστευαν πραγματικά και ακόμα λιγότεροι το εφάρμοζαν στην πράξη. Ο Covid-19 άλλαξε τα πράγματα σε μία νύχτα. Οι επιχειρήσεις είδαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η υγεία και ασφάλεια συνδέεται με την επιβίωση της επιχείρησης τους».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη: 

Συνεντεύξεις Τελευταίες ειδήσεις