Οικονομία

Τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΘ – HELEXPO και η ΕΥΑΘ καλύπτουν τα έξοδα για την απορρύπανση του Θερμαϊκού

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΘ - HELEXPO και η ΕΥΑΘ ανέλαβαν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του απορρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη», στο οποίο ανατίθεται το έργο του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, από το λιμάνι έως και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη θα καλύπτει και τον ευρύτερο άξονα του Κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο όμιλος των ΕΛΠΕ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, για οικονομική στήριξη προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσπάθεια καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου.

Κατά το παρελθόν, η συνδρομή του αντιρρυπαντικού σκάφους προσέφερε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, αναβαθμίζοντας το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η δυσχερής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την περιστολή των κονδυλίων του Μακεδονίας – Θράκης, ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του να αναζητήσει χορηγίες από ιδιωτικές εταιρείες και φορείς, προκειμένου να αρχίσει και πάλι το έργο της απορρύπανσης του θερμαϊκού.

Η σύμβαση χορηγίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους, “NorthAegeanSlops”, υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Τον όμιλο των ΕΛΠΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης Νίκος Ζαχαριάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
«Σήμα» Μερτς σε όλη τη Ευρώπη: Ο επενεξοπλισμός θα προχωρήσει με περικοπές στην υγεία και φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις
Ο Μερτς έκανε σαφές πως ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας με δανεικά απαιτεί όχι μόνο εξοικονόμηση χρημάτων από το κράτος αλλά προσέλκυση κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα
O Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς