Οικονομία

Τι συζήτησε ο Δραγασάκης με τους τραπεζίτες

Η παροχή ρευστότητας, η αναπτυξιακή διαδικασία αλλά και η συνεργασία τραπεζών και κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε με στελέχη των 4 "συστημικών" τραπεζών ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

H κυβερνητική πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε ανοικτή σε παρατηρήσεις για προτάσεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, όπου χτες δια στόματος Πρωθυπουργού εξαγγέλθηκε η δημιουργία ενδιάμεσου φορέα όπου θα περάσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με χρηματοδοτική στήριξη είτε μέσω προϋπολογισμού είτε μέσω ΤΧΣ.

Ωστόσο αυτό είναι ένα από τα κεντρικά σημεία διαπραγμάτευσης με τους εταίρους καθώς μια τέτοια κίνηση έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και αλλαγή χρήσης των χρημάτων του Ταμείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη
Η 1η εκδήλωση του ΣΕΛΠΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας του Συνδέσμου
Κώστας Γεράρδος