Οικονομία

Τι θα συζητήσει η ΕΚΤ για την Ελλάδα και τι πρέπει να κάνουν τα κόμματα

«Είναι πιθανό, αλλά όχι σίγουρο». Με τη φράση αυτή παράγοντας της Τράπεζας της Ελλάδος απάντησε στην ερώτηση του newsit.gr «αν το θέμα της ρευστότητας στην Ελλάδα θα συζητηθεί στην ΕΚΤ» στην επόμενη συνεδρίαση.

Φειδωλός και προσεκτικός στα λόγια του διευκρίνισε πως στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συζητήσει το θέμα θα είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας και της θωράκισης των τραπεζών από τυχόν εκροές καταθέσεων που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Προς το παρόν δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Ο ίδιος παράγοντας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την περίπτωση που η πολιτική αντιπαράθεση φτάσει σε πρωτόγνωρη όξυνση.

Γι΄ αυτό θα ήταν ευχής έργο τα κόμματα να είναι πολύ προσεκτικά στις τοποθετήσεις για τις καταθέσεις και το ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΔΥΠΑ: 36.778 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης το α΄ εξάμηνο του 2025
Τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ παρέχουν νέες θέσεις εργασίας, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και ειδικά προγράμματα, ενώ περιλαμβάνουν πολλές δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ
Large group of business people waiting for a job interview. 1