Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Την Δευτέρα ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα – Αυτοί είναι οι κανόνες

Την Δευτέρα ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα – Αυτοί είναι οι κανόνες

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Θα ανοίξουν επίσης οι ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα επιτρέπει το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων σε αυτήν την ημερομηνία. «Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά κάθε μέρα γίνεται και πιο αδύναμος», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση από την υγειονομική πλευρά, τόσο «θα πηγαίνουμε καλύτερα και οικονομικά».

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως τα εμπορικά κέντρα σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα άνοιγαν την 1η Ιουνίου 2020.

Δείτε τι είπε ο κ. Γεωργιάδης στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

 

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, εντός της ημέρας αναμένονται και οι οδηγίες για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα αυτά θα είναι πιθανότατα τα εξής:

  • 1 άτομο ανά 20 τμ
  • Σύσταση για χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό μέσα στα καταστήματα, όπως ισχύει και στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου που ήδη έχουν ανοίξει.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις