Οικονομία

Wall Street Journal: Ο Τσίπρας είναι το εμπόδιο για συμφωνία

Η ομιλία του Α. Τσίπρα στις προγραμματικές θα σκληρύνει τους φόβους της ευρωζώνης πως το μεγαλύτερο εμπόδιο, τόσο σε μια βραχυπρόθεσμη όσο και για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, είναι ο ίδιος ο Έλληνας ηγέτης αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός τελείωσε την εβδομάδα μοιάζοντας να είναι ακόμη περισσότερο απομονωμένος στην Ευρώπη από ό,τι στην αρχή, ακόμη και η γαλλική κυβέρνηση του δήλωσε να μην προσπαθεί να διασπάσει την ευρωζώνη, αναφέρεται στη Wall Street Journal.

μια συμφωνία θα ήταν δυνατή καθώς κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Α. Τσίπρας αντιμετωπίζει δύο προκλήσεις. Η πρώτη είναι να βρει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία για να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση που χρειάζεται η Ελλάδα για να τα βγάλει πέρα στις επόμενες εβδομάδες. Η δεύτερη είναι να διαπραγματευτεί μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης η οποία η Αθήνα επιμένει πως πρέπει περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους.

το μεγαλύτερο εμπόδιο τόσο σε μια βραχυπρόθεσμη όσο και για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, είναι ο ίδιος ο Έλληνας ηγέτης

Η Wall Street Journal εκτιμά πως ”μια συμφωνία θα ήταν δυνατή καθώς κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Αλλά η ομιλία του Αλ. Τσίπρα χθες είναι σίγουρο ότι θα σκληρύνει τους φόβους της ευρωζώνης ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο τόσο σε μια βραχυπρόθεσμη όσο και για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, είναι ο ίδιος ο Έλληνας ηγέτης”.

Πηγή:capital

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Public+: Πάνω από 720.000 μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταμοιβής που επιστρέφει ευρώ σε κάθε αγορά
Tο δωρεάν πρόγραμμα ανταμοιβής των Public, με περισσότερους από 720.000 εγγεγραμμένους, πραγματοποιείται σήμερα μέσω του Public Wallet με ποσό της επιστροφής να ξεπερνά ήδη τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ
Public