Οικονομία

Χαμηλό 10 μηνών στο Χρηματιστήριο – Με πτώση 4% έκλεισε η εβδομάδα

Με μεγάλες απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο της κορύφωσης της αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας που προκαλεί τριγμούς στις διεθνείς αγορές και επηρεάζει άμεσα τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις εξαγωγές.

Η προσπάθεια αντίδρασης που σημειώθηκε ενδοσυνεδριακά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν είχε αποτέλεσμα στην εγχώρια αγορά, η οποία υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 1.050 μονάδων, σε χαμηλά δέκα μηνών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.047,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,00%.
Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 3ης Οκτωβρίου 2014 (1.033,25 μονάδες).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 9,95%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 9,93%.

Στη διάρκεια των τελευταίων δέκα πτωτικών συνεδριάσεων οι συνολικές απώλειες του Γενικού Δείκτη ανέρχονται σε 13,78%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 132,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 3,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,41%.

Με απώλειες έκλεισαν όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-7,89%), της Πειραιώς (-7,35%), της Eurobank Properties (-7,16%), της Eurobank (-6,35%), της Τιτάν (-6,05%), της Ελλάκτωρ (-5,98%), των ΕΛΠΕ (-5,68%), της Folli Follie (-5,30%) της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-5,14%), της ΜΕΤΚΑ (-4,72%) και της Μυτιληναίος (-4,24%).

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-6,26%), της Ακίνητης Περιουσίας (-6,25%), των Κατασκευών (-5,82%) και του Εμπορίου (-5,29%).

Ανοδικά κινήθηκαν 25 μετοχές, 93 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπουτάρης (κ) +19,23%, Μπήτρος+10,71%, Μουζάκης (κ) +10,0% και Χαϊδεμένος +9,97%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Προοδευτική -19,09%, Γενική Τράπεζα -18,25%, ΑΤΤΙΚΑΤ -14,29% και Fieratex -10,00%.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Ο ΕΝΦΙΑ εξοντώνει την αγορά ακινήτων

Μεγάλη αύξηση στην κυκλοφορία νέων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Συναγερμός από τη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής

Όλη η λίστα των προϊόντων που απαγορεύτηκαν από τη Ρωσία – Δεν… γλίτωσαν από το εμπάργκο οι ελιές – Αγωνία στους Έλληνες αγρότες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΔΥΠΑ: 36.778 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης το α΄ εξάμηνο του 2025
Τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ παρέχουν νέες θέσεις εργασίας, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και ειδικά προγράμματα, ενώ περιλαμβάνουν πολλές δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ
Large group of business people waiting for a job interview.
Κοινωνική Αντιπαροχή: Μοχλός για τη διαμόρφωση ρεαλιστικών αγοραίων τιμών ακινήτων – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, τι ποσοστό θα διαχειρίζεται το δημόσιο
Την αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου
Real estate or property investment. Home mortgage loan rate. Saving money for retirement concept. Coin stack on international banknotes with house model on table. Business growth background