Χρηστικά

ΚΕΠΑ: Πως θα «τρέξει» το πρόγραμμα πρόσληψης νέων γιατρών – Πότε θα εκδοθούν οι προκηρύξεις

Πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να έχει δρομολογηθεί η διαδικασία υπερδιπλασιασμού των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως δήλωσε χθες (10.04.24) ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Νίκος Μηλαπίδης, αυτή τη στιγμή τα ΚΕΠΑ καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου 160 χιλιάδες αιτήματα συμπολιτών μας ετησίως. Λόγω έλλειψης προσωπικού, δηλαδή λόγω έλλειψης γιατρών, οι συνεδριάσεις έχουν μεγάλη καθυστέρηση, είτε στα ΚΕΠΑ, είτε στις κατ’ οίκον αξιολογήσεις.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε δυο υπουργικές αποφάσεις που δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος ιατρών των ΚΕΠΑ.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν περίπου 500 γιατροί και σύντομα αναμένεται προκήρυξη με νέες ειδικότητες με στόχο να φτάσουμε τους 1200 ιατρούς οι οποίοι μπορεί να προέρχονται εκτός από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας τους και αυξημένες οικονομικές απολαβές κατά 50%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων με τους οποίους ήλθε σε επαφή το newsit.gr:

1) Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ πριν το Πάσχα
2) Για τις θέσεις προβλέπονται ειδικότητες που δεν υπήρχαν για να συμπληρωθούν οι επιτροπές κατάλληλα και αναμένεται πως θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Άμεσα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το Ειδικό Σώμα Γιατρών αυξηθεί κατά 200-300 άτομα, γεγονός που θα βελτιώσει την κατάσταση σε σχέση με τις αναμονές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Παρελθόν από σήμερα το ΣΔΟΕ – Στην ΑΑΔΕ όλες οι αρμοδιότητες
Με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Κώτσηρα και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ολοκληρώνεται η μεταφορά όλων των υπηρεσιών, οργανικών θέσεων, προσωπικού, αρχείων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του ΣΔΟΕ
Γραφεία του ΣΔΟΕ 5
Νέο εργασιακό και 13ωρο: Τι αλλάζει και τι δεν αλλάζει για τους μισθωτούς εργαζόμενους με το νέο νομοσχέδιο – Δεκαπέντε σημεία κλειδιά
Εφόσον ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο Κεραμέως, θα προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας έως 13 ώρες, πλην όμως όχι πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα
Business people, teamwork and tablet for statistics, finance report and planning of revenue, profit or sales in office. Professional advisor or clients with data analytics, graphs and digital charts 2