Μακρο-οικονομία

Σε διπλό κλοιό καθυστερήσεων και προστίμων ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων

Αναμένεται η τελευταία υπογραφή για τις αποζημιώσεις για τα θανατωθέντα ζώα και θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανάφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ζητούμενο είναι να μην μπει σε κίνδυνο η ροή των ευρωπαϊκών πόρων, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας -με αφορμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ -σε συνέντευξή του στο ertnews σήμερα (8.10.25), συμπληρώνοντας πως είναι «είναι επί θύρες» η αποζημίωση για ζωοτροφές (για τα θανατωθέντα ζώα λόγω ευλογιάς) για φερτά υλικά, παλιών βιολογικών και η βασική ενίσχυση -το μεγάλο ζήτημα-  η πληρωμή δοθεί στα τέλη του Οκτωβρίου ή ίσως λίγο αργότερα.

Έπονται οι αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ τα μικρά προγράμματα και για τις σπάνιες φυλές, σημείωσε. Παραπέρα, ανέφερε ο κος Τσιάρας, θα έλθει η αποζημίωση ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου για καταστροφές Ντάνιελ, για την οποία αναμένεται προκαταβολή έως τέλους του χρόνου, σημείωσε ο κος Τσιάρας. Αναμένεται η τελευταία υπογραφή για τις αποζημιώσεις για τα θανατωθέντα ζώα και θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Σημειώνεται πως σήμερα, μιλώντας στο Action 24, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε πως «σε περίπου 10 ημέρες ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Η αποζημίωση είναι 250 ευρώ έναντι 90 ευρώ που είναι κατά μέσο όρο στην ΕΕ, τόνισε. Η Κομισιόν ανέφερε στην ελληνική πλευρά πως αυτός είναι ίσως ο λόγος που παρατείνεται η ευλογία,

Σε σχέση με τα βιολογικά, ο κος Τσιάρας τόνισε πως βρίσκονται εκτός προγράμματος πάνω από το 50% στο δειγματοληπτικό έλεγχο

Πρέπει να σκεφτούμε να μεταφερθεί η πληρωμή για τα βιολογικά για την άλλη χρονιά, σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κος Τσιάρας τόνισε πως όταν δεν γίνονται στην ώρα τους οι πληρωμές (σ.σ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ), επιβάλλονται πρόστιμα και θα γίνει ευρεία συζήτηση με την Κομισιόν για να μην υπάρξουν πρόστιμα, αφού είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα στην ατζέντα Πιερρακάκη – Γάλλου ΥΠΟΙΚ
Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τα συμπεράσματα της έκθεσης Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, με έμφαση στις επιπτώσεις των εσωτερικών εμποδίων στην εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Roland Lescure
Θεοδωρικάκος: Νέες θετικές προοπτικές για την Ελλάδα από την ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης με τις ΗΠΑ
Η δέσμευση μας ως κυβέρνηση είναι να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα ασφαλή, παραγωγική και ισχυρή, στην οποία κάθε Έλληνας, όπου κι αν ζει, θα μπορεί να νιώθει ότι ανήκει, τονίζει σε συνέντευξη του ο ΥΠΑΝ στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας»
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος