Χρηστικά

Σούπερ Μάρκετ: Eρχονται μειώσεις τιμών και στα εποχικά προϊόντα – Αλλαγές στο καθεστώς των προσφορών

“Μεγάλη στροφή” στο πως δουλεύουν τα σούπερ μάρκετς με τις προσφορές και τις εκπτώσεις προϊόντων τους επόμενους 3 – 4 μήνες προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο ertnews.

Ο κος Αναγνωστόπουλος σημείωσε πως ο μηχανισμός της μετακύλισης των τιμών των προϊόντων είναι ο μηχανισμός των εκπτώσεων στα σούπερ μάρκετς.

Το επόμενο τριμήνο – τετράμηνο, ανέφερε ο γενικός γραμματέας εμπορίου, θα δούμε “πολύ μεγάλη αλλαγή” στο θέμα των παραπλανητικών εκπτώσεων. Θα είναι πολύ ορατό το τι θα συμβεί από τις αρχές του επόμενου έτους και “θα φύγουν πολλές από τις πολύ προβληματικές πρακτικές” και θα γίνει σαφές στον καταναλωτή στο “τι σημαίνει πραγματική έκπτωση και τι σημαίνει πραγματική προσφορά”, ενώ ο ίδιος συμπλήρωσε πως θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο που γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις  τιμές τιμοκαταλόγου. 

Ο ίδιος ανέφερε πως το επόμενο κύμα μειώσεων τιμών στα σούπερ μάρκετς (δηλαδή πέραν των 120 προϊόντων θα αφορά προϊόντα, τα οποία έχουν “εποχική διάσταση”.

Ο γενικός γραμματέας εμπορίου ανέφερε πως το τρέχον κύμα μείωσης τιμών οδηγεί πχ σε μείωση της τιμής των σαμπουάν κατά 6%, των βρεφικών πανών κατά 6% – 10%, του ελαιολάδου κατά 5% – 8% και του αλευριού κατά 9% – 15%.

Ο ίδιος σημείωσε πως η μείωση τιμών στα βασικά είδη διατροφής συντελέστηκε λόγω (και) του ανταγωνισμού των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Από τη μεριά του πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετς, Γιάννης Πηλίδης, ανέφερε πως στα προϊόντα τα οποία θα ενταχθούν σε εκείνα τα οποία θα γίνουν μειώσεις τιμών θα είναι τα ίδια με τα 120 προϊόντα στα οποία έχουν ήδη γίνει μειώσεις, αλλά πιο “ευρείας γκάμας”.

Ο κος Πηλίδης επισήμανε πως το 90% – 95% της μείωσης της τιμής τη δίνει η βιομηχανία, καθώς τα σούπερ μάρκετς δεν έχουν περιθώριο κέρδους.

Ο κος Αναγνωστόπουλος επισήμανε βρίσκεται σε ισχύ το καλάθι του νοικοκυριού και θα συνεχίσει, καθώς είναι ανταγωνιστικό, τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος ανέφερε πως, με βάση την υφιστάμενη εικόνα θα τεθεί σε ισχύ το Καλάθι των Χριστουγέννων και φέτος και ήδη από τώρα έχει αρχίσει και σχεδιάζεται.

Από το 1 κιλό που θα φύγει στο χωράφι μόνο το 0,5 κιλό φτάνει στο ράφι σημείωσε ο κος Αναγνωστόπουλος, καθώς το υπόλοιπο 0,5 θα είναι φύρα, ακατάλληλο για κατανάλωση ή θα πηγαίνει για χυμοποίηση, κομποστοποίησηκλπ. Το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης της τιμής οφείλεται στη φύρα, τόνισε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Κομβικός όρος για να συνεχιστεί η καταβολή είναι ο δικαιούχος να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, αλλιώς η επιδότηση διακόπτεται αυτοδίκαια
Επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ
Έως τις 31 Ιανουαρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία για την εγγραφή επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, καθώς και για την ολοκλήρωση ή διόρθωση εκκρεμών καταχωρήσεων και στοιχείων
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Σήμερα η καταληκτική ημερομηνία – Τι πληρώνουμε μέσω ΑΑΔΕ
Τέλη κυκλοφορίας, δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις αναδρομικών, τεκμηρίων και αποβιωσάντων περιλαμβάνονται στις φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν έως σήμερα στις 11:00 το βράδυ
Traffic jam with a row of cars on a highway during rush hour in the evening after work. red brake lights of stopped cars on the background of wet asphalt with white lanes at sunset
Εξωδικαστικός για χρέη προς δήμους: Έρχεται αίτηση υπαγωγής ακόμη και με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης
Νέα διάταξη στην εκπνοή του 2025 τροποποιεί το πλαίσιο που άνοιξε για να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλές προς δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων άνω των 10.000 ευρώ
young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment, Start up counting finance. accounting, statistics, and analytic research concept