Χρηστικά

Χατζηδάκης: Η ειδική σήμανση σε ταξί για πληρωμή με POS είναι για την προστασία του καταναλωτή

Ως θέμα προστασίας του καταναλωτή και ισονομίας απέναντι στους οδηγούς ταξί που ήδη εφαρμόζουν το μέτρο αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, την υποχρεωτικότητα σήμανσης για πληρωμή με POS.

O κ. Χατζηδάκης σε ανάρτηση του εξηγεί πως με την απόφαση της ΑΑΔΕ θα εκλείψουν φαινόμενα στα ταξί του τύπου «Δεν δεχόμαστε πληρωμές με κάρτα, μόνο με μετρητά» και «δεν έχουμε POS».

Επισημαίνει πως πλέον θα ενημερώνονται οι πολίτες, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για τη δυνατότητα πληρωμής μέσω POS, καθώς και για την υποχρέωση έκδοσης απόδειξης.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η μη ανάρτηση της σήμανσης θα επιφέρει πρόστιμο 1.000 ευρώ ενώ διευκρινίζει πως δεν ισχυρίζεται ότι το φαινόμενο είναι καθολικό, ούτε πως αμφισβητεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί επαγγελματίες στον κλάδο.

Ωστόσο εξηγεί πως είναι θέμα προστασίας του καταναλωτή, ισονομίας για εκείνους από τον κλάδο που εφαρμόζουν ήδη το νόμο, προστασίας του τουριστικού προϊόντος της χώρας και φορολογικής δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Η επένδυση της UniCredit αποτελεί ηχηρή απόδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, συζητήθηκε η επένδυση της UniCredit στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η σημασία της, ευρύτερα, στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Χατζηδάκης: Περιορισμένες οι επιπτώσεις στην οικονομία αν εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Μ. Ανατολή
«Εκεί που θα μπορούσε να υπάρξει πιο σημαντικό πρόβλημα είναι στον τουρισμό, διότι έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από το Ισραήλ κάθε χρόνο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Κωστής Χατζηδάκης