Τετάρτη, 29 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ινδονησία: Εξαιρετικά σπάνια σιαμαία «αράχνη» έχουν τρία πόδια, τέσσερα χέρια και ένα πέος

Ινδονησία: Εξαιρετικά σπάνια σιαμαία «αράχνη» έχουν τρία πόδια, τέσσερα χέρια και ένα πέος
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σιαμαία δίδυμα στην Ινδονησία γεννήθηκαν ενωμένα σαν “αράχνη”, σε ένα φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στα 2 εκατομμύρια.

Τα δίδυμα σιαμαία αγόρια γεννήθηκαν στην Ινδονησία το 2018 με τρία πόδια, τέσσερα χέρια και ένα πέος. Μοιράζονται επίσης μία ουροδόχο κύστη, ένα ορθό και ένα έντερο.

Παγκόσμια έχουν καταγραφεί ελάχιστα περιστατικά με τα λεγόμενα συγγενή δίδυμα Ischiopagus Tripus. Η περίπτωση των αγοριών από την Ινδονησία δημοσιεύτηκε σε αμερικανικό ιατρικό περιοδικό.

Αφού αψήφησαν τις πιθανότητες και επέζησαν της κύησης και του τοκετού, τα νήπια δεν μπορούσαν να καθίσουν και ήταν αναγκασμένα να ξαπλώνουν, κατά τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους.

Μια ομάδα χειρούργων πραγματοποίησε μια επίπονη επέμβαση για να ακρωτηριάσει το τρίτο πόδι τους και να σταθεροποιήσει το ισχίο και το οστό της λεκάνης τους, ώστε να μπορούν να καθίσουν όρθια και να τους δώσει μια υποψία κανονικότητας.

Η κατάστασή τους οδήγησε στο να είναι σιαμαία σαν αράχνη, όρος που επινόησαν οι διάσημες σιαμαίες δίδυμες Ganga και Jamuna Mondal από την Ινδία. 

Τα σιαμαία δίδυμα αντιστοιχούν σε μία στις 50.000 έως 200.000 γεννήσεις και συμβαίνουν όταν ένα ενιαίο γονιμοποιημένο ωάριο διασπάται και αναπτύσσεται σε δύο άτομα.

Τα θηλυκά σιαμαία δίδυμα τείνουν να υπερτερούν των αρσενικών κατά 3:1. Και στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, τουλάχιστον ένα δίδυμο είτε πεθαίνει είτε γεννιέται νεκρό.

Τα δίδυμα της Ινδονησίας είναι Ischiopagus Tripus, που σημαίνει ότι είναι ενωμένα στη λεκάνη.

Τα αγόρια γεννήθηκαν με τέσσερα λειτουργικά χέρια, δύο λειτουργικά πόδια και ένα μη λειτουργικό πόδι. Μοιράζονται επίσης ένα πέος και έναν πρωκτό.

Οι γονείς τους είχαν δύο μεγαλύτερα παιδιά και δεν υπήρχε οικογενειακό ιστορικό ιατρικών προβλημάτων.

Η μητέρα τους δεν ανέφερε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Δεν είναι σαφές πόσο διήρκεσε η χειρουργική επέμβαση, αλλά τα δίδυμα δεν παρουσίασαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της τρίμηνης παρακολούθησης. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις