Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αν κοιμηθεί ο Liam θα πεθάνει – Χάρη στην υποστήριξη των γονιών του διέψευσε τους γιατρούς

Αν κοιμηθεί ο Liam θα πεθάνει – Χάρη στην υποστήριξη των γονιών του διέψευσε τους γιατρούς

Αν ο Liam κοιμηθεί χωρίς μηχανική υποστήριξη, τότε είναι πιθανό να χάσει τη ζωή του. Οι γιατροί του έδιναν 6 εβδομάδες ζωής, σήμερα κλείνει τα 19 του χρόνια.

Ο Liam μπορεί να αναπνεύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι όμως όταν κοιμάται. Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει ότι ο γιος τους θα ζήσει το πολύ 6 εβδομάδες. Σήμερα, ο 19χρονος Liam δεν θα μπορούσε να τα πηγαίνει καλύτερα, χάρη στην υποστήριξη των γονιών του.

Στην περιοχή Gosport στην Αγγλία, ο Liam γεννήθηκε από δύο υγιείς γονείς με ένα σπάνιο σύνδρομο που συναντάται μόλις σε 1.500 άτομα σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για το Συγγενές Σύνδρομο Κεντρικού Υποαερισμού (CCHS) ή αλλιώς «Η κατάρα της Οντίν».

«Η κατάρα της Οντίν» είναι μια πάθηση του αναπνευστικού, που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να αποβεί μοιραία. Όσοι πάσχουν κινδυνεύουν να υποστούν αναπνευστική ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται αναπνευστήρας, οι ασθενείς πρέπει να εκπαιδευτούν να αναπνέουν, να μην αφαιρεθούν, να μην αποσπαστεί η προσοχή τους. Στην περίπτωση του Liam, αν κοιμηθεί χωρίς τον αναπνευστήρα, μπορεί να χάσει την ίδια του τη ζωή.

“Μια νοσοκόμα μού είχε πει ότι όσο μεγαλώνει, θα γίνεται πιο εύκολο. Ήταν ψέματα! Όσο μεγαλώνει ο Liam τόσο οι υποχρεώσεις αυξάνονται! Κάνουμε κάθε μέρα ό,τι καλύτερο μπορούμε για αυτόν! Δεν μετανιώνουμε ούτε μια στιγμή”, δηλώνει η μητέρα του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: BBC Three

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις