Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ταξίδι με αεροπλάνο για την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

η ψηλότερη γυναίκα του κόσμου ταξιδεύει με αεροπλάνο

Η Rumeysa Gelgi, ύψους 215.16cm μέτρων, έκανε πρόσφατα την πρώτη της πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο Σαν Φρανσίσκο.

Η νεαρή από την Τουρκία, η οποία κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες από το 2014 για το ύψος των 215.16cm μέτρων, επιβιβάστηκε ενθουσιασμένη στην πτήση διάρκειας 13 ωρών, αφού η Turkish Airlines διέθεσε έξι θέσεις αεροπλάνου και ένα φορείο για να τη φιλοξενήσει.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)


Η Gelgi ανακοίνωσε τα νέα του πρώτου αεροπορικού ταξιδιού της στα social media, δηλώνοντας: «Ένα άψογο ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος… Αυτή ήταν η πρώτη μου βόλτα με αεροπλάνο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία μου… Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε κάθε άτομο που ήταν μέρος του ταξιδιού μου».

Η Rumeysa πέταξε για τις ΗΠΑ και θα παραμείνει εκεί για τουλάχιστον έξι μήνες, ώστε να εξελίξει περαιτέρω την καριέρα της στον τομέα της τεχνολογίας και να συνεργαστεί με τα World Records Guinness. Είπε, μάλιστα, ότι «ποτέ πριν δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένη για το μέλλον».

Η 25χρονη συνήθως μετακινείται με το αναπηρικό της καροτσάκι, καθώς πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Weaver, το οποίο προκαλεί ταχεία ανάπτυξη, αναφέρει η Mirror.

Αναγνωρίστηκε ως η ψηλότερη γυναίκα του κόσμου το 2021, ενώ προηγουμένως κατείχε το ρεκόρ της ψηλότερης έφηβης στον κόσμο από το 2014. Έχει, επίσης, καταρρίψει τίτλους του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες καθώς έχει τα μεγαλύτερα χέρια, τα μακρύτερα δάχτυλα και τη μακρύτερη πλάτη σε ζωντανή γυναίκα.

Πηγή: www.dailyrecord.co.uk

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις