Πολιτική

120 δόσεις: Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο – Μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου

Πέντε ώρες συζητούσαν στο Μαξίμου για 120 δόσεις, φοροελαφρύνσεις και παροχές. «Κλείδωσε» το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία. Στις διατάξεις του και οι συντάξεις χηρείας, τα χρέη στους δήμους, οι απολύσεις και το καθεστώς για τους ντελιβεράδες. Αύριο σε συνέντευξη Τύπου το παρουσιάζουν Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χαρίτσης. Όλα ανοιχτά για φοροελαφρύνσεις και παροχές, θα γίνει και νέα σύσκεψη.

Ούτε μια ούτε δυο αλλά πέντε ώρες ήταν… κλεισμένοι στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να καταλήξουν στις τελευταίες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και το πακέτο των κοινωνικών μέτρων και των φοροελαφρύνσεων. Κι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε στις 19:00 να πάει στο Προεδρικό για την ορκωμοσία του νέου υπουργού Τουρισμού ίσως η σύσκεψη να συνεχιζόταν ακόμα.

[read4more]

Από τις 14:00 συζητούσαν στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία αλλά και στους δήμους. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή ενώ τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν αύριο το απόγευμα, στις 17:00, σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομιών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων (delivery).

Επίσης στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019.

Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων πριν καταλήξει στο βέλτιστο δυνατό μείγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στην Αρχιεπισκοπή η Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Ιερώνυμο και η χαρά του γιού της που θα πηγαίνει στην εκκλησία
Είναι ο τελευταίος «σταθμός» της πρέσβειρας στην Ελλάδα, αφού έχει τιμήσει την εγχώρια κουλτούρα με εμφανίσεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά και σε νυχτερινό κέντρο
Κίμπερλυ Γκιλφόιλ και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
21
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης