Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Cosco: Αντεπίθεση από Δρίτσα στη Βουλή πριν την ψηφοφορία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε και διαλέξαμε…» ανέφερε σχεδόν απολογητικά ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ δημοσίου – ΤΕΙΠΕΔ και Cosco.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας που χθες παρέμεινε επί ώρες σιωπηλός και έκανε αυστηρά μόνο τις άκρως απαραίτητες παρεμβάσεις σημείωσε πως «το όραμα του 2015 μπορεί να ήταν διαφορετικό..» τονίζοντας πως «ο καθένας μας καθημερινά και όλοι μαζί ως κυβέρνηση δίνει και δίνουμε μια μάχη και μετράμε εάν πετυχαίνουμε κάτι μεγάλο ή μικρό… Και από αυτόν τον ισολογισμό στο τέλος θα μετρηθούμε…». «Δεν μένουμε  στην Κυβέρνηση για να είμαστε στην εξουσία όπως μας λένε κάποιοι…», είπε χαρακτηριστικά.

Υπεράσπιση της Κυβέρνησης και… πρόκληση σε ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας, υποστήριξε πως «καθημερινά κατά την διαπραγμάτευση υπήρχαν από κανάλια και εφημερίδες φωνές που έλεγαν ότι ο Δρίτσας τορπιλίζει την συμφωνία με στόχο να ασκηθούν πιέσεις, που ξέρετε πως κάποιοι εδώ μετά τις συγοντάριζαν…».

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην προχθεσινή επιστολή διαμαρτυρίας Cosco είπε ότι «δεν χρειάζεται και πολύ να ψάξει για να μάθει για να κατάβει τι έγινε…» και την απέδωσε σε νομικές υπερβολές του επενδυτικού κρατικού κινέζικου ομίλου…». Πρόκειται είπε «για μια νομική υπερβολή» και πρόσθεσε «κοντός ψαλμός αλληλούια… σε λίγο θα ψηφίσουμε στην ονομαστική ψηφοφορία, αύριο ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για το ταξίδι του και θα δείτε κάτω από ποιο κλίμα θα γίνουν οι συναντήσεις του…».

Αναφερόμενος στο άρθρο 10Α της σύμβασης για τα εργασιακά θέματα, που προκάλεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη , ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας «σήκωσε το γάντι» και προκάλεσε τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης λέγοντας πως «αυτό το άρθρο είναι μια κατάκτηση από την πολύμηνη διαπραγμάτευση… καταψηφίστε το λοιπόν εάν θέλετε για να σας δει ο κόσμος…» .

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορίας επί της Αρχής της Συμφωνίας που ζήτησε και προκάλεσε η Χ.Α και επί του άρθρου 10Α που έθεσε και προκάλεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε