Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλες οι ποινές για εμπρησμό δάσους εκτίονται πλέον στη φυλακή – Τέλος η ατιμωρησία

«Η πολιτεία δε θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μόνο φέτος έχουν γίνει παραπάνω από 300 συλλήψεις για εμπρησμούς σε δάση. Παλαιότερα βλέπαμε εμπρηστές να συλλαμβάνονται και να πέφτουν στα μαλακά εξαιτίας των αδικαιολόγητα χαλαρών κυρώσεων. Αυτό πια άλλαξε» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok για τους εμπρηστές στη χώρα μας. 

«Χάρη στις αλλαγές που κάναμε στον ποινικό κώδικα, όλες οι ποινές που αφορούν εμπρησμό δάσους, εκτίονται πλέον στη φυλακή» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και διευκρινίζει για τις ποινές ότι «δεν αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται με κανέναν τρόπο. Συνοδεύονται από βαριά πρόστιμα και δήμευση περιουσίας. Οι συλλήψεις, οι ομολογίες, οι προφυλακίσεις της τελευταίας εβδομάδας απέδειξαν πως αντίπαλός μας δεν είναι μόνο η κλιματική κρίση. Είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση».

@kyriakosmitsotakis_

Τέλος η ατιμωρησία. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, ούτε με το φυσικό μας περιβάλλον.

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Η πολιτεία δε θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Ούτε φυσικά με το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ» καταλήγει ο πρωθυπουργός. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις γειτόνων μας απαντάμε με ισχυρές συμμαχίες – Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία
Στην κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη συμφωνία της Μονής Σινά με την Αίγυπτο αλλά και το σκάνδαλο στο μπάσκετ
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΛΑΣ: Οι περιοδείες Τσίπρα, το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς το Συνέδριο
Οι περιοδείες Τσίπρα στην περιφέρεια, η διαμόρφωση κυβερνητικού προγράμματος και η προετοιμασία των ψηφοδελτίων καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας 7
Εξώδικο Καρυστιανού για την συμφωνία για τη Μονή Σινά: «Να διαφυλάξουν τον κρίσιμο ρόλο της στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση»
«Οφείλουν να υπερασπιστούν τη νομική προσωπικότητα της Ιεράς Μονής, τη νομίμως κτηθείσα ακίνητη περιουσία αυτής και να διαφυλάξουν τα έννομα συμφέροντά αυτής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 41
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μονή Σινά: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
«Η συμφωνία είναι η επιτομή μιας βαθιάς στρατηγικής σχέσης, αλλά και μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης 7