Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Απέσυραν άρον άρον τη “φωτογραφική” διάταξη για τον Σταθάκη

Απέσυραν άρον άρον τη “φωτογραφική” διάταξη για τον Σταθάκη

Ξαφνικά το μεσημέρι της Τρίτης (12.04.2016) η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει… πίσω διάταξη που είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», μόλις λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η διάταξη ήταν “φωτογραφική” και αφορούσε στον Γιώργο Σταθάκη και τη διαχείριση κονδυλίων όταν ήταν πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η διάταξη που αποσύρθηκε αφορούσε στο πανεπιστήμιο Κρήτης και στόχος της ήταν να απαλλαγεί ο νυν υπουργός Οικονομίας από τις δικαστικές… περιπέτειες.

Στο άρθρο 30 παρ. 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας υπήρχε η επίμαχη διάταξη, η οποία αναφερόταν στις «περίεργες» πληρωμές δαπανών που έχουν εντοπιστεί και ερευνώνται από την δικαιοσύνη μέσα από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης και «διαγράφονται».

Για την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων, ελέγχεται και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ως πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης την περίοδο εκείνη. Δικογραφία που εστάλη στη Βουλή από την δικαιοσύνη ζητούσε την άρση της ασυλίας του κ. Σταθάκη. Το αίτημα για άρση της ασυλίας του κ. Σταθάκη συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, εισήχθη στην Ολομέλεια και απορρίφθηκε δια πλειοψηφίας.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους λόγους θέσπισης αυτής της διάταξης. Όπως δεν δόθηκε και καμία εξήγηση γιατί αποσύρθηκε τελικά…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε